Xbox-serie X-serie S PlaystationDat Xbox Series X en Series S het zijn zeer valide machines, het regent niet, maar blijkbaar hebben ze ook onverwachte capaciteiten kunnen laten zien. Zoals het waardig kunnen emuleren van een Playstation 2.

In de afgelopen dagen is de mogelijkheid om een ​​functie te gebruiken genaamd "Ontwikkelingsmodus", al aanwezig op Xbox One en regelmatig nieuw leven ingeblazen op nieuwe systemen. Dit is een functie waarmee u UWP-apps (Universal Windows Protocol) op uw console kunt gebruiken en dit omvat ook RetroArch, een front-end voor emulators van verschillende typen. Eenmaal geïnstalleerd, downloadt u gewoon het systeem voor het systeem dat u wilt emuleren en dat is alles.

De Xbox Series X en Series S hebben daarmee bewezen zonder grote problemen de games van de meest uiteenlopende platforms uit het verleden te kunnen draaien, in ieder geval tot het PSP-tijdperk, en om ook behoorlijk onverwachte resultaten te krijgen.

Zoals vastgesteld door Moderne vintage gamer In feite, Series S slaagt erin om Playstation 2 te emuleren met redelijk bevredigende resultaten.

De best verkochte console aller tijden is altijd vrij moeilijk geweest om opnieuw voor te stellen en heeft historisch gezien veel hoofdpijn veroorzaakt voor fans van emulatie, maar de "kleine" van het Microsoft-huis slaagt in de taak meer dan waardig.

RetroArch op Xbox is echter niet perfect en stelt je in staat om titels te spelen die niet meer dan 2 GB wegen, waardoor een deel van de PS2-catalogus effectief wordt verwijderd. Zoals te zien is in de video, Series S kan games zoals Metal Gear Solid 2 of Jak & Daxter met succes uitvoeren en toont alleen de kant met die titels die de gebruikte emulator in grote moeilijkheden brengen: dit is het geval van Gran Turismo 4, een bijzonder veeleisende game wat betreft bronnen, die wordt beïnvloed door een daling van de framesnelheden en problemen bij het afspelen van de soundtrack .

Het moet gezegd worden dat Microsoft het gebruik van emulators op de Xbox Series X en Series S officieel nauwelijks zal ondersteunen, maar de mogelijkheid om de titels van de oudere Playstation-generaties op een Xbox af te spelen is nog steeds verrassend, vooral als je bedenkt hoeveel van de op dat moment geproduceerde software beperkt is tot de originele systemen, aangezien PS5 alleen achterwaarts compatibel is met PS4 en alle retrogaming die door het Japanse huis is toegestaan, beperkt blijft tot de titels die beschikbaar zijn op Playstation nu.