dagen vervlogen studioSlecht nieuws voor degenen die wachten op een mogelijk vervolg op Days Gone: de twee belangrijkste projectmanagers hebben Bend Studio verlaten.

De gamedirecteur Jeff Ross en de creative director John Garvin maken namelijk geen deel meer uit van het softwarehuis. De aankondiging kwam voor beiden met een bericht op hun respectieve Twitter-profielen.

“Deze week is mijn laatste bij Playstation en Bend Studio. Ik ben ongelooflijk trots op alle games die ik heb kunnen maken, maar ik word ook geprojecteerd op nieuwe uitdagingen die voor ons liggen. Ik zal over mijn plannen in de toekomst posten, maar ik zal naar Chicago verhuizen zodra de COVID-situatie is gekalmeerd " Ross schrijft, die het Days Gone-project leidde.

In plaats daarvan andere toespraak voor Garvin, historisch lid van het softwarehuis sinds de tijd van Sifonfilter die blijkbaar al een jaar geen deel uitmaakt van het team.

“Hallo allemaal, een korte mededeling: ik heb hier om verschillende redenen niet eerder over gesproken, maar ik zit niet meer in Bend Studio en zit er al meer dan een jaar niet meer in. Sinds Days Gone werd uitgebracht, heb ik me gefocust op persoonlijke projecten: schilderen, schrijven, publiceren en in het algemeen geniet ik van een pauze in de game-industrie [...] " Kondigde Garvin aan, die vervolgens vertelde over zijn avontuur in het softwarehuis, dat begon in 1997 en eindigde met het bedanken van de fans van zijn titels en de medewerkers die hij in de loop der jaren ontmoette.

In het licht van deze twee belangrijke afwijkingen en gezien het feit dat John Garvin's een definitief afscheid van de videogamescene zou kunnen worden, de kansen om in korte tijd een tweede hoofdstuk van Days Gone te zien, worden nogal klein.

Bend Studio werd in 1993 opgericht onder de naam Eidetic en werd vervolgens in 2000 overgenomen door Sony Computer Entertainment en nam de huidige naam aan.