De bèta van Baldur's Gate 3 voortgang en de game heeft al meerdere updates ontvangen op basis van feedback van de community. De laatste update, getiteld Inspiration, Freedom and Pacifism is de elfde en brengt veranderingen in het springsysteem en dialogen, evenals het oplossen van vele bugs.

Een van de meest voorkomende feedback die de community heeft aangeboden Larian de afgelopen weken gaat het over de metgezellen van de hoofdpersoon. In feite vertoonde elke bondgenoot van ons karakter een zeer sterke persoonlijkheid, en veel keuzes die we konden maken, maakten hen uiteindelijk onwel omdat ze niet in overeenstemming waren met hun moraal.

NPC's zijn nu minder kieskeurig. Ze zullen hun teleurstelling blijven uiten, maar zonder sterke reacties zoals voorheen. Deze wijziging is aangebracht omdat veel spelers de keuzes die het spel bood, negeerden om niet het risico te lopen hun teamgenoten onwel te maken.

Een andere wijziging betreft de dialogen. In de vroege stadia van de bèta merkten spelers dat het mislukken van bepaalde schoten ertoe leidde dat ze werden afgesneden van een aanzienlijk deel van de inhoud van de game. De nieuwe update verlaagt de moeilijkheidsgraad van deze dialogen, en zelfs in het geval van een mislukking, krijgen spelers een tweede kans om het schot te passen, zodat zelfs spelers met een personage dat niet al te charismatisch is, een complete game-ervaring kunnen hebben.

Een andere verandering die door de gemeenschap wordt verwelkomd, is die van sprongen. Voorheen moest de speler elk partijlid afzonderlijk beheren voor elke keer dat ze ervoor kozen om over te slaan. De ontwikkelaars hebben besloten om deze monteur te verwijderen, en nu als de hoofdpersoon een sprong maakt, zal het gezelschap hem automatisch volgen.

Voor alle wijzigingen in detail, van die met betrekking tot de spreuken tot de bugfixes, kunt u raadplegen la officiële Steam-pagina van Baldur's Gate 3.