BioWareBioWare verliest twee zeer belangrijke stukken: EA heeft aangekondigd dat Casey Hudson, algemeen directeur van het softwarehuis, en Mark Darrah, uitvoerend producent van Dragon Age 4, het bedrijf hebben verlaten. Alle projecten die momenteel in ontwikkeling zijn, inclusief Anthem Next, Mass Effect: The Legendary Edition en het eerder genoemde Dragon Age-vervolg, zal doorgaan zoals gepland en ongeacht de verandering van leiderschap.

De vierde uitstraling van de fantasy-RPG-franchise gaat over in handen van Christian Dailey, kwam onlangs bij BioWare na het verlaten van Blizzard. Wat betreft de Mass Effect Collection, blijft het project echter in handen van de reeds aangewezen Mike Gamble.

"[...] na bijna twintig jaar bij BioWare te hebben gewerkt, nam ik de beslissing om met pensioen te gaan en plaats te maken voor de volgende generatie leiders" zei Hudson in een bericht dat op de officiële website verscheen van het bedrijf, “Het is geen gemakkelijke beslissing en grote veranderingen als deze gaan altijd met een zekere mate van verdriet gepaard. Ik zal het missen van elke dag met onze motiverende developers werken aan de grootste en meest inspirerende projecten die ik me kan voorstellen. Maar ik weet ook dat het een goede tijd is voor verandering. Voor mij en voor BioWare ”.

Een soortgelijk bericht verscheen ook op de site ondertekend door Mark Darrah: “Het was een heel moeilijke beslissing voor mij. Het team van geweldige ontwikkelaars van Dragon Age heeft mijn leven beter en compleet gemaakt. Ze hebben me zoveel geleerd. Maar ook de kracht van het team heeft dit mogelijk gemaakt. Ik weet zeker dat Dragon Age niet alleen na mij zal overleven. Het zal gedijen ”.

BioWare verliest daardoor twee nogal belangrijke personeelsleden. Voor Casey Hudson is dit de tweede stopzetting na die van 2014, gevolgd door een bezoek aan Microsoft het volgende jaar, en voegde zich vervolgens in 2017 weer bij het Canadese softwarehuis.