De videogamemarkt is de afgelopen jaren ingrijpend veranderd. De tijden waarin met het naderen van het winterseizoen alle gamers zichzelf in religieuze verwachting van het nieuwe stelden Call of Duty ze lijken erg ver weg.

Vooral de levensduur van videogames is veranderd. Waar we het voorheen hadden over sequels en misschien remakes, hebben we het nu over seizoenen en updates. Een nieuw bedrijfsmodel dat kan suggereren dat de oude glorie van het verleden is achtergelaten door nieuwe concurrenten. Maar ze denken erover om dit idee te ontkennen de nieuwe gegevens gepubliceerd door Activision.

In feite maakten de Call of Duty-producenten dat in een triomfantelijke mededeling bekend de franchise bedroeg dit jaar meer dan drie miljard dollar aan netto boekingen. De uitdrukking, die kan worden vertaald en vereenvoudigd als 'totale winst“, Omvat inkomsten van elke bron, van digitaal tot fysiek en merchandise.

Gebruik een term die ook vereist is in de officieel document een asterisk die moet worden uitgelegd, onderstreept hoe Activision wijst u graag op het nieuwe model waaraan CoD zich heeft aangepast concurrerend blijven in een markt die zeer snel verandert.

Maar verder gaan dan zakelijke retoriek, de cijfers zijn inderdaad indrukwekkend. 200 miljoen spelers, de winst steeg met 80% in één jaar, met een omzetstijging van 40%. Een gevestigde fanbase op pc en console, en een ontluikende en groeiende mobiele fanbase. 

De rol van Warzone in dit soort wedergeboorte van franchises wordt ook erkend door het bedrijf. De gratis te spelen formule heeft het mogelijk gemaakt om een ​​constant ecosysteem van meer dan 85 miljoen spelers te creëren, het merk ontketenen uit het succes van de jaarlijkse titels. Ondanks deze nieuwe aandacht is er besteed aan de "klassieke" hoofdstukken van Call of Duty, Balck Ops Koude Oorlog en zelfs daarvoor Modern Warfare.

Activision is er daarom niet alleen in geslaagd om zijn vlaggenschipmerk opnieuw te lanceren, maar ook om zijn bedrijfsmodel radicaal te veranderen door het aan de concurrentie aan te passen. Om dit succes te bezegelen de gegevens voor de maand november, die spreken over het aantal spelers en de speeluren die nog nooit eerder in de geschiedenis van Call of Duty zijn gezien.