Zoals vermeld in sommige documenten die bij een rechtszaak zijn gevoegd en ingediend door Activision Blizzard, het softwarehuis zou hebben klaagde Netflix aan omdat hij een belangrijke manager heeft "gestolen".

Het verhaal gaat terug tot 2018, toen de Activision's chief financial officer Blizzard Spencer Neumann hij verliet zijn baan om dezelfde rol te vervullen voor de populaire streamingdienst.

In een rechtszaak begon gisteren De advocaten van Activision beweren dat Netflix daarbij herhaaldelijk de staatswet van Californië heeft geschonden. Dit alles zou ook hebben plaatsgevonden terwijl Activision onderhandelde over een overeenkomst met Netflix, procedure die ik onder toezicht van Neumann zelf viel. De onderhandelingen moesten leiden tot de productie van een op Diablo gebaseerde show.

Wat Activision Blizzard met deze rechtszaak hoopt te bereiken, is in de eerste plaats een bevel dat Netflix ervan weerhoudt dit gedrag te herhalen. Ten tweede zou het ook tot doel hebben de schade die door het afscheid van Spencer Neumann is veroorzaakt, financieel te vergoeden.

Dit is niet de eerste keer dat Netflix wordt beschuldigd van soortgelijk gedrag. Fox en Viacom hebben in het verleden ook de verkeerde houding van de streamingdienst aan de kaak gesteld bij het benaderen van leidinggevenden van andere bedrijven met vacatures.