Zoals u zich wellicht herinnert, een paar weken geleden Nintendo heeft het online toernooi The Big House geannuleerd vanwege enkele tekortkomingen met betrekking tot het gebruik van de mod glibberig voor Super Smash Bros. Melee. Als teken van solidariteit hebben verschillende spelers van Splatoon 2 ze kwamen uiteindelijk opdagen North American Open georganiseerd door Nintendo met gebruikersnaam ter ere van het protest #FreeMelee. Nintendo's reactie? Duidelijke toernooigerelateerde livestreams natuurlijk.

Volgens de woorden van de commentator slijmerig, had meer dan 30% van de teams die aanwezig waren bij de finale gebruikersnamen zoals "Element fRee Melee""Meleenation" of eenvoudig "#FreeMelee" het leiden van Nintendo en de organisator van het Battlefy-toernooi om de uitzending van de finale te annuleren. Volgens verschillende onenigheidsboodschappen die later binnenkwamen, werd voor sommigen besloten om de livestream te annuleren "Onverwachte uitvoerende problemen".

Dit heeft duidelijk de protesten van de spelers die via de nieuwe hashtag #FreeSplatoon, ze beweren het gebrek aan ondersteuning van het Kyoto-bedrijf naar de concurrerende gemeenschap van hun titels. En te bedenken dat een van de hoogtepunten van de eerste Nintendo Switch-trailer het was precies de interesse in de exportscene. Wat is er veranderd?

Splatoon Nintendo Esport