De integratie tussen Stadia en YouTube het was een van de functies die Google beloofde bij de lancering van zijn cloudgameservice. Een ambitieus project dat de mogelijkheid omvatte om hun live games rechtstreeks op de site uit te zenden, met behulp van cloudtechnologie.

Een jaar na de lancering van Stadia was dit tot op heden echter nog niet uitgekomen. Vanaf 8 december 2020 is het namelijk mogelijk om je Stadia- en YouTube-accounts te koppelen, om in realtime te streamen.

Een artikel van 9to5Google, afkomstig van The Verge-website. Je hebt waarschijnlijk een abonnement van $ 9,99 nodig om van de nieuwe functie te kunnen profiteren, en het zal nodig zijn om aan te geven of de uitzending geschikt is voor kinderen, een aspect dat YouTube erg belangrijk vindt. Verder is het nog niet duidelijk of het mogelijk zal zijn om direct in 4k uit te zenden.

Google laat echter zien dat het nog steeds veel wil wedden op Stadia. De integratie met YouTube is in feite slechts de laatste van verschillende aankondigingen met betrekking tot de cloudgamingdienst van Google. In feite werd de Premiere Edition de afgelopen maand eerst cadeau gedaan met het YouTube Premium-abonnement en vervolgens met Cyberpunk 2077. Bovendien heeft Google de komst van Stadia aangekondigd van 400 nieuwe spellen in 2021. 

Deze stap zou ook van wederzijds voordeel kunnen zijn voor de cloud gaming-service en voor YouTube, dat nog steeds moeite heeft om zichzelf te vestigen op de streamingmarkt.. De integratie met Stadia zou de hardware die nodig is om games te streamen aanzienlijk verminderen, waardoor de Google-site een aanzienlijk voordeel krijgt ten opzichte van zijn concurrenten.

Stadia zou ook de mogelijkheid hebben om de referentiedienst te worden voor degenen die de wereld van streaming betreden en heeft niet de mogelijkheid om geschikte pc's te hebben. Het abonnement van $ 9,99 is zeker minder duur dan streamingapparatuur.