Als gamers vergeten we soms wat de ware dimensies zijn van de toonaangevende bedrijven in de markt. We associëren de naam Sony onmiddellijk naar PlayStation, terwijl de multinational in werkelijkheid veel bredere belangen heeft.

Een van de kenmerken hiervan multinationals is dat in plaats van te proberen te concurreren met kleinere concurrenten, ze ze kopen. Ze nemen ze later op in hun eigen melkweg van dochterondernemingen, waardoor het voor consumenten soms moeilijk wordt om te begrijpen van wie wat bezit.

Sony heeft zojuist een van deze voltooid overnames, het kopen van de anime-streaming-site Crunchyroll voor $ 1,175 miljard, net geen miljard euro.

De streaming-site die in 2006 werd opgericht, was twee jaar geleden al van eigenaar veranderd, van de oorspronkelijke eigenaren naar AT&T die de site beheerde via Warner Media. Nu gaat de controle over de activiteiten naar Funimation, een dochteronderneming van Sony en een toonaangevend Amerikaans bedrijf in de distributie van anime.