Na Assassin's Creed Valhalla en Watch Dogs Legion Ubisoft sluit zijn releases van dit vreemde 2020 af met zijn derde open wereld over een paar weken, Onsterfelijken Fenyx Rising. In tegenstelling tot de eerste twee experimenteert de Franse uitgever echter met Fenyx nieuwe IP, wat zelfs als het op het eerste gezicht een simpele herinterpretatie lijkt van eerdere titels (Zelda Breath of the Wild allereerst), blijkt in feite een ziel en een eigen stijl te hebben, in staat om de nu gevestigde formule van de open wereld die zo ontvolkt is in de zojuist voltooide achtste generatie consoles, te herformuleren en speelser dan ooit te maken.

Met Immortals Fenyx Rising wijkt Ubisoft in feite aanzienlijk af van de grenzeloze kaarten die vaak half leeg en verspreid aanwezig zijn in de hoofdstroom van de open wereld van Triple A, en stelt een beslist meer geconcentreerde en dichtere formule voor, mede dankzij de kleiner formaat van de gamewereld. Dit betekent echter niet dat er in het mythologische avontuur van Fenyx inderdaad weinig te doen is (en hierin neemt de titel een van de beste kenmerken van de eerder genoemde Zelda over) elke hoek van de kaart spel is logisch, met een activiteit in de buurt, een verborgen kist of een puzzel om op te lossen om een ​​geheim te vinden.

Onsterfelijken Fenyx RisingEen avontuur dat de Homerische gedichten waardig is

Het universum gemaakt door Ubisoft voor Immortals Fenyx Rising is vrijelijk geïnspireerd door verhalen van epische en Griekse mythologie, niettemin de verhalen van de verschillende personages, zelfs de meest tragische, vertellen met een constante geest van zelf ironie. Daarbij worden de mythen nooit echt belachelijk gemaakt en wordt inderdaad het schrijven van de personages en de plot toevertrouwd Jeffrey Yohalem (Far Cry 3, Child of Light) toont de diepe studie van en het respect voor de mythologie die achter het maken van de videogame schuilgaan. Na een korte proloog waarin we de mogelijkheid krijgen om het uiterlijk van Fenyx aan te passen, wordt de speler onmiddellijk naar de open wereld gekatapulteerd, vertegenwoordigd door deGouden eiland, verdeeld in zeven regio's, elk geïnspireerd door een godheid van het Helleense pantheon. De twee vertellers buiten het scherm van de gebeurtenissen van Fenyx zijn Zeus en Prometheus, die in schril contrast met elkaar staan, klaar om commentaar te geven en op een luchtige manier te discussiëren over elke actie en dialoog die onze heldin (of held) voert tijdens onze epische missie in verslaan Tyfoon. De brute Titan wist zichzelf te bevrijden van de berg waarin hij gevangen zat door de vader van alle goden en, dorstig naar wraak tegen Olympus, stal hij de essenties (en dus de krachten) van de bewoners van de heilige berg, die chaos en vernietiging op het eiland brachten. In een avontuur dat de Homerische gedichten waardig is, is het daarom onze taak om de machtige Titan te verslaan, maar niet voordat we de zegeningen van zoveel mogelijk mensen hebben verkregen en ze in hun oorspronkelijke lichaam hebben hersteld.

Onsterfelijken Fenyx Rising

Het steunpunt van het schrijven van Immortals Fenyx ligt daarom precies in de balans tussen ernst en humor, overgedragen door het verhaal. Hoewel in feite in de eerste minuten van het spel de constante aanwezigheid van grappen (soms zelfs een beetje ineenkrimpen) kan de meer volwassen speler enigszins desoriënteren, als je eenmaal in de ietwat "Dreamworks" -stemming komt die Ubisoft Quebec wil overbrengen, blijken de constante onderbrekingen van Zeus en Prometheus tijdens het verkennen echte juweeltjes te zijn in de verhalen van Grieks epos.

Onsterfelijken Fenyx Rising

Leuke gameplay in elk aspect

Ik overdrijf niet om te zeggen dat de echte hoofdrolspeler van Immortals Fenyx Rising niet onze heldin is, maar de prachtige kaart van het Gouden Eiland zelf. De gamewereld is inderdaad extreem denso interessante punten en plezier hebben bij het vinden van zoveel mogelijk geheimen en prijzen wordt een spel binnen het spel zelf. Immortals Fenyx streeft absoluut niet naar een historische / realistische weergave zoals die van Assassin's Creed en daarom alle elementen van de gameplay, van de bewegingen van het personage tot vechtsysteem, worden op een uiterst speelse en snelle intuïtieve manier geïnterpreteerd, maar zijn niettemin minder leuk. The Golden Isle is zeker niet Hyrule, en hoewel sommige mechanismen bekend zijn bij degenen die het laatste hoofdhoofdstuk van Zelda hebben gespeeld, zoals de uithoudingsvermogen tijdens het klimmen of zweefvliegen, worden ingenomen door het werk van Ubisoft, de verschillende uitdagingen en optionele activiteiten, zoals de Mozaïekproeven of de uitdagingen met de Odysseus-boog, zijn echt originele minigames die unieke en bevredigende beloningen opleveren voor hun voltooiing. Zelfs de Crypten van Tartarus, door sommigen beschouwd als slechts kopieën van de Zelda-heiligdommen, bieden soms echt uitdagende milieupuzzels. De physics-engine die zo grondig is in Breath of the Wild is hier ook niet aanwezig en daarom blijken de uitdagingen in de Crypts vaak veel meer gericht te zijn op platformvaardigheden of in ieder geval beslist in tests. meer arcade vergeleken met mechanica die al in het verleden zijn gezien.

Onsterfelijken Fenyx Rising

Daarom kunnen we in deze situaties niet absoluut spreken van Ubisoft Quebec-plagiaat, want ondanks het feit dat de studio inspiratie heeft gehaald uit de mechanica die al in het verleden is gezien, is het ook in staat geweest om dit laatste slim te herinterpreteren en eigen te maken, waardoor een geheel nieuwe mix is ​​ontstaan. is nooit banaal, in staat om zowel de nieuwste als de meest ervaren spelers op een absoluut authentieke manier te verrassen. Het laatste juweeltje van de noodzakelijke vermelding voor de crypten van Tartarus is dat van verborgen kisten in het laatstgenoemde. In elk van deze kleine kerkers is er in feite een extra beloning verborgen, meestal vertegenwoordigd door speciale uitrusting, naast de hoofdpuzzel om de crypte op te lossen. Door dit te doen, stimuleert Immortals Fenyx de gebruiker om constant "buiten de gebaande paden" van het voorgestelde raadsel te denken, om toegang te krijgen tot een beloning die alleen gegarandeerd is voor de meest oplettende spelers.

Het vechtsysteem van Immortals Fenyx Rising is een consistente weerspiegeling van wat Ubisoft voorstelt, echt leuk zonder al te veel pretenties - Fenyx heeft alle klassieke elementen actie in de derde persoon: lichte en zware aanvallen, ontwijken, pareren en verschillende en mogelijke vermogens. Hoezeer de titel echter simplistisch wil en weet te zijn in zijn basismechanica, ontmoetingen met vijanden zijn nooit helemaal triviaal. Vooral wanneer we omringd zijn door vijanden van verschillende typen die allemaal tegelijk aanvallen, is het aan de speler om te kiezen welk doelwit het eerst moet worden uitgeschakeld en met welke bewegingen, welke aanval moet worden gepareerd, welk moet worden ontweken, enzovoort. Immortals Fenyx is zeker geen titel die gemaakt is om een ​​hoog niveau van complexiteit te hebben, maar het bestaan ​​van meerdere niveaus van moeilijkheden, dat op elk moment kan worden gewijzigd vanuit het pauzemenu, dat ook beperkingen toepast op bijvoorbeeld het herstel van de gezondheid en vijanden gevaarlijker maakt, kan het niveau van de uitdaging zeker verhogen voor de meest hardcore spelers.

Het onderdeel ruolistica karakterverbetering, zolang aanwezig, vereist op geen enkele manier extreme landbouw. Dit geldt ook voor equipaggiamenti, extreem gebalanceerd in upgrade-mechanica. In tegenstelling tot andere titels van hetzelfde genre is het in Immortals Fenyx Rising in feite niet mogelijk om het enkele zwaard of pantser te verbeteren, maar alleen de categorie in kwestie. Daarbij de basisstatistieken ze zijn hetzelfde voor alle wapens en beveiligingen, maar niettemin heeft elk apparaat een specifiek passief: zoals meer schade in combo-gebieden, of herstel van de gezondheid bij elke treffer, enzovoort. Op deze manier wordt de ontdekking van verborgen kisten (zoals die hierboven genoemd in de Crypts) nog spannender, aangezien elk zojuist gevonden wapen de statistieken zal hebben van degenen die we al hebben, en daarom het is niet nodig om extra middelen te investeren bij het upgraden ervan, maar het passieve ervan kan meer geneigd zijn tot onze speelstijl, waardoor we de mogelijkheid hebben om constant van uitrusting te veranderen zonder de spijt te hebben dat we de middelen hebben verspild die zijn geïnvesteerd in het upgraden van eerder gevonden apparaten, aangezien de level-ups zijn gedeeld door dezelfde categorie.

Een nette en verzorgde titel ook in de technische sector

Last but not least weet ook de technische sector zijn zegje te doen in deze kleine cross-gen parel van Ubisoft. In feite, ondanks de stijl cartooneske door Immortals Fenyx Rising, il eigen grafische engine door Ubisoft, het aambeeld 2.0 (hetzelfde als in Valhalla), maakt een uitstekend figuur, vooral in deeltjes- en lichteffecten, zelfs op oud-gen. Elke regio van het Gouden Eiland heeft beslist gevarieerde en verschillende omgevingen, die de specifieke persoonlijkheid van de god van dat gebied weerspiegelen, en hoewel de supergedefinieerde texturen en de brute grafische kracht niet de pijlers van de titel zijn, glijden ze boven de kleurrijke landschappen van Immortal Fenyx bieden echter een meer dan bevredigende blik. Verrassend genoeg slaagt deze titel er ook in om een ​​van de minder positieve maar bijna alomtegenwoordige tradities in de open werelden van Ubisoft te doorbreken. In mijn enkele tientallen uren spelen ben ik in feite niet tegengekomen geen bugs van welke aard dan ook, integendeel in plaats van wat mij een paar weken geleden is overkomen Walhalla (wat zelfs zo ver ging dat ik mijn reddingsoperaties zelf omkocht).

Tot slot, Onsterfelijken Fenyx Rising is zonder twijfel een van de producten succesvoller Ubisoft in de afgelopen jaren een teken dat de Franse uitgever nog steeds kan durven met nieuwe IP's die de kaarten op tafel herschikken in vergelijking met de inmiddels gevestigde formule van de open wereld. Natuurlijk, als je een paar trailers ziet, lijkt het Fenyx-avontuur misschien extreem afgeleid van eerdere producten en toch gedeeltelijk dit is waar, deze videogamepad in de hand is ook veel meer. In feite hoeft de open wereld niet per se synoniem te zijn met onevenredige omvang en dus verspreidingsvermogen, en dit project van Ubisoft Quebec laat dit volledig zien. Het Gouden Eiland is in feite het echte hoofdrolspeler van het spel, waardoor de concepten vrijheid en verkenning een buitengewoon speelse betekenis krijgen in deze kleurrijke en luchtige open wereld die wordt bevolkt door goden en monsters.