Wanneer het gaat om PlayStation, Xbox e Nintendo binnen dezelfde zin is de context meestal die van één straatguerrillaoorlog tussen fanboys die het vuur van blijven voeden console oorlog. Dit keer hebben de drie giganten van thuisgamen zich echter (opnieuw) verenigd met één doel: standaardiseer het gaming verantwoordelijk.

Verantwoordelijk voor PlayStation Nintendo Xbox GamingBinnen de laatste post gepubliceerd op blog van het Microsoft-platform kondigt Xbox de doelstellingen van dit partnerschap aan: voorkomen en versterken zijn gebruikers over het communicatieve gebruik van het medium, waardoor gedragingen die op deHaattoespraak, The exploitatie en l 'misbruik van zwakkere spelers. Bij deze operatie zullen de drie titanen samenwerken overheden, wetshandhaving en anderen partner zoals deESRB. De boodschap is duidelijk: "Bij gamen is er geen ruimte voor dit gedrag."

Om deze reden zullen spelers worden aangeboden gereedschap in staat om het basisprobleem via systemen te elimineren Ouderlijke controle, rapporten en de toepassing van een gedragscode voldoende.