CD Projekt Red en Cyberpunk 2077 blijven het doelwit van controverse. Na publieke verontschuldiging van de teleurstellende prestaties van de ontwikkelaar op PS4 en Xbox One, dragen de grote schoten van het bedrijf bij aan de dosis mea culpa in een recente conference call gelekt in de afgelopen uren.

Cyberpunk 2077 CD Projekt RED Night City WireDe spoedvergadering (later gerapporteerd in getranscribeerde versie) zag investeerders, bezorgd over de daling van de aandelenmarkt van het bedrijf, bespreek met de CEO niet alleen de recente problemen die de lancering van het spel en de dagen daarna hebben geteisterd, maar ook over de problemen die zich voordoen bij het ontwikkelen en testen van de gewraakte versies.

In wezen gaf CD Projekt toe dat het vooral naar de pc-versie van de titel keek en weinig aandacht besteedde aan de oude consoleversies. Om deze reden is de optimalisatie voor deze platforms voortgezet tot de dag dat het spel wordt uitgebracht, dat is waarom de geteste hebben geen voorbeeldkopieën ontvangen voor deze versies. Inoltre, Microsoft e Sony ze zouden nog steeds hebben toegestaan ​​dat de game werd uitgebracht, vertrouwend op het vermogen van het team om problemen zo snel mogelijk op te lossen.

Wat het testen betreft, het is de schuld van de situatie Covid In de afgelopen maanden heeft CD Projekt geen beroep gedaan op deskundige derde partijen in de sector, vertrouwend op intern personeel en de effectiviteit van bugfix-operaties beperkt.

En nu? Het team werkt momenteel aan de patch beloofd in de afgelopen dagen, gepland voor de maanden januari en maart en die - hopelijk - de situatie zouden moeten oplossen.