Cyberpunk 2077 is een transgenerationeel spel dat is uitgebracht aan het begin van de achtste en negende generatie van speciale speelautomaten.

Als fabrikanten willen Ubisoft met die van hen Assassin's Creed Valhalla ze wilden de nieuwe consoles net wat meer grafische opruiming geven en het spel zelfs op oudere consoles blijven kalibreren, Cyberpunk lijkt vastbesloten hoog te mikken, wat nogal wat problemen veroorzaakt. Dat blijkt ook uit de pc-versie, die er meteen uitziet als een pc-shredder.

Dit heeft geenszins twee soorten mensen afgeschrikt: wie weet hoe hij het menu met grafische instellingen en geeks moet gebruiken.

Voor een eerste optimalisatie kunnen we denken aan het instellen van de optimale details, die waar we de beste balans vinden tussen prestatie en visuele kwaliteit. Alle onderstaande opties.

Cyberpunk 2077 geoptimaliseerde instellingen

U hoeft alleen maar een drietal aantekeningen te maken. eerste: het gedeelte Ray Tracing moet worden geactiveerd als uw kaart in staat is om de ray tracing op uw doelresolutie te beheren. Ga anders verder en speel zonder als je geen acceptabele framerate kunt krijgen. tweede: het niveau van DLSS is afhankelijk van uw beginresolutie. Ik raad praktisch iedereen aan om het in ieder geval in kwaliteit te laten activeren, omdat het een gratis framerate is zonder visuele verslechtering. Balanced is geweldig voor 1440p en Performance voor 4k. Als je Ray Tracing hebt, probeer dan een agressievere preset. Als je een AMD-kaart hebt, vergeet dan de dynamische Fidelity FX en concentreer je op de statische door deze in te stellen op een percentage van de beginresolutie dat je leuk vindt als een balans tussen visuele kwaliteit en framerate. Oplossing die kan worden gerepliceerd op Nvidia-kaarten met behulp van het verscherpingsfilter dankzij de overlay van Nvidia. derde: Als je kaart minder dan 8 GB VRAM heeft, overweeg dan om de texturen te verlagen tot medium. Deze optie is alleen beschikbaar in het startmenu, niet als je in het spel bent.

Laatste ding: de menigte dichtheid het zit in de spelopties, niet in de grafische opties. High brengt iedere processor op de knieën, het is aan te raden deze op medium in te stellen.

Laten we nu naar de iets meer geek-sectie gaan.

Repareer Ryzen-processors

Bijwerken: Met Patch 1.05 zou dit probleem opgelost moeten zijn. In processors tot 6 cores is de fix actief, vanaf 8 cores nee, omdat het geen voordelen zou opleveren.

Tot Patch 1.04 lijkt Cyberpunk 2077 een probleem te hebben met Ryzen-processors. De game wijst zijn lading alleen toe aan fysieke threads, waardoor logische threads onbelast blijven. Dit betekent dat uw prachtige Ryzen 3600 alleen zal worden uitgebuit alsof het een 6-thread processor is en geen 12-thread processor, waardoor het maximale gebruik bij 50% stopt.

Om dit ongelukkige probleem te verhelpen, hebt u een HEX-editor nodig, zoals HxD. Eenmaal geïnstalleerd en uitgevoerd, moet je het uitvoerbare bestand Cyberpunk2077.exe openen in de map waarin de game is geïnstalleerd. Zodra het bestand is geopend in HxD, moet u met behulp van de zoekfunctie voor hexadecimale waarden naar de tekenreeks zoeken

75 30 33 C9 B8 01 00 00 00 0F A2 8B C8 C1 F9 08

waarnaar de eerste waarde moet worden gewijzigd, van 75 in EB. Sla het spel op en voer het uit. Deze oplossing is des te effectiever naarmate u in totaal minder threads in de CPU hebt en helpt niet zozeer bij de gemiddelde framerate, maar in het minimum en in ieder geval wanneer de CPU als een knelpunt fungeert. Dus als je een Ryzen 3100 hebt, zou je behoorlijk tastbare voordelen moeten hebben, als je in plaats daarvan een 3950X hebt, zou het in de praktijk misschien niets veranderen.

Geheugenpool

Bijwerken: Met Patch 1.05 is dit wijzigingsbestand verwijderd. CD Project stelt dat het bestand niet het minste effect had op het spel en dat elke waargenomen verbetering het gevolg zou zijn van een herstart van het spel. Zoals je hieronder kunt lezen, kregen we op 2 testmachines van de PDVG-editors geen prestatieverschillen bij het inschakelen van deze fix, in lijn met de CD Project-verklaring.

Deze oplossing is een beetje vreemder en om op internet te zien kan het veel of helemaal niet werken. Het rootprobleem lijkt te liggen in het feit dat de game ten onrechte geheugenpools toewijst voor gebruik door de GPU en CPU. Als je door de installatiemap van het spel bladert, bijvoorbeeld in C: \ Steam \ steamapps \ common \ Cyberpunk 2077 \ engine \ config voor Steam, zul je een bestand vinden met de naam memory_pool_budgets.csv. Open het met een teksteditor zoals kladblok en bekijk de waarden erin.

U zult opmerken hoe de PoolCPU- en PoolGPU-waarden allemaal identiek zijn. De wijziging die in dit geval moet worden aangebracht, is de volgende: schrijf in de PoolCPU een waarde gelijk aan uw RAM waarvan u 4GB moet aftrekken en in de PoolGPU een waarde gelijk aan het geheugen van uw grafische kaart. Sla het spel op en voer het uit als beheerder.

In dit geval hebben we besloten om het effect van deze wijziging te controleren. We hebben alles getest op twee redactionele configuraties. De mijne is gebaseerd op een Xeon 1650 @ 3.9Ghz, 16GB DDR3 bij 1600MT / s CL9 in quad-channel en een RTX2060 met + 50Mhz op de kern en + 350Mhz op de geheugens. Vincenzo's is in plaats daarvan een i7 9700k@4.9Ghz, 16GB DDR4 2133Mhz ram en een RTX 2080 met + 106Mhz op de kern en + 114Mhz op de geheugens.

Cuberpunk 2077 lokaal

De tests zijn uitgevoerd op verschillende locaties van het spel en in verschillende details, met de nadruk op het oversteken van fasen, d.w.z. wanneer het geheugensysteem maximaal wordt getrokken, met en zonder Ray Tracing. In beide tests er was geen verschil in termen van fps tussen PoolCPU- en Base PoolGPU-waarden en die gewijzigd. Wat ik heb kunnen opmerken, is hoe de game het maximum van de VRAM sneller toewijst aan het praktische gebruik, onmiddellijk de 6GB van de RTX 2060 bereikt, het stotteren tijdens de stadsovergang beperkt, maar numeriek zijn de pieken hetzelfde gebleven.

Is iemand van u erin geslaagd om uw prestaties te verbeteren met deze wijziging?

Langzame HDD-optie

Een optie van Cyberpunk 2077 die ik erg interessant vond, is die genaamd "Slow HDD Mode", die geactiveerd kan worden als de game niet op SSD staat. Mijn game is geïnstalleerd op een Nvme 3.0 SSD van Silicon Power (en de meer geïnformeerden zullen zich afvragen hoe het mogelijk is om een ​​Nvme op een X79-platform te gebruiken? De geheimen van het vak) en eigenlijk tussen het drukken op de knop "doorgaan" en er gaan ongeveer tien seconden voorbij in het spel.
Wat gebeurt er dan als ik de langzame HDD-modus op SSD inschakel? Er lijkt een verbetering te zijn bij het reizen met hoge snelheden in de stad. Gemiddelde en minimale framerate verhoogd met 7%. Het is ook waar dat verkeer altijd een willekeurige onbekende is die moeilijk te elimineren is, maar de verbetering lijkt aanzienlijk wanneer het spel wordt gevraagd om op een agressieve manier activa te streamen. Ik had een toename van het RAM / VRAM-verbruik verwacht om meer activa in het geheugen te houden zonder de harde schijf erom te hoeven vragen, maar ik heb geen noemenswaardige veranderingen gemeten in het schakelen tussen de twee modi. Dus ik raad aan om het in te schakelen.

Oplossing allemaal samen

Als je bang bent om deze en andere stappen te volgen, kun je proberen de ontwikkelingen van deze tool. In feite is het een geautomatiseerd systeem dat automatisch een reeks fixes toepast en voortdurend evolueert op basis van de ontdekkingen van de gemeenschappen. Pas op voor de officiële CD Project RED-patches voor Cyberpunk 2077, aangezien deze de mogelijkheid met zich meebrengen om deze fixes te doorbreken of ze te vervangen door officiële oplossingen.

Happy Cyberpunk 2077, voor degenen die kunnen.