Het geval van Devotion, de Taiwanese indie-horror verbannen uit China voor het belachelijk maken van de figuur van de president Xi Jinping, lijdt nog steeds onder censuur na het verwijderen van Steam in 2019.

Een paar dagen geleden in feite het spel van Rode Kaars Games kwam aangekondigd voor een release in een andere digitale winkel: GOG. De voorraad zou voor € 13.99 verkopen en zou inclusief alle inhoud van de originele release. Na een paar uur veranderde de situatie echter, en het platform ook annullato de release na enkele klachten van verschillende spelers.

Het is duidelijk dat de eerste gedachte van de gemeenschap ging naar de controverse van vorig jaar, waarbij de klachten aan een deel van het publiek werden toegeschreven afkomstig van het Aziatische continent die de paaseieren die gelinkt waren aan de Chinese leider niet zo lekker vonden. Het verhaal wordt nog vreemder als je dat bedenkt GOG is niet beschikbaar in China zonder het gebruik van een VPN, in tegenstelling tot Stoom.

Echt jammer en een schandalig geval van censuur vergelijkbaar met wat er met de Hearthstone-speler is gebeurd Blitzchung vorig jaar. De titel is momenteel gereserveerd in de bibliotheek van hetHarvard universiteit, maar gezien wat er is gebeurd het is moeilijk om nog een andere release voor het publiek te bedenken.