Cyberpunk 2077 XboxNadat Cyberpunk 2077 is verwijderd uit het Playstation digitale winkelis het tijd voor Microsoft om zijn mening over de kwestie te geven. Het huis van Redmond heeft besloten om een ​​andere weg in te slaan en simpelweg de bestaande maatregelen uit te breiden, waarbij volledige terugbetaling wordt gegarandeerd aan alle gebruikers die niet tevreden zijn met de titel van CDProjekt RED, vooral in de versie voor Xbox One. De communicatie kwam via het profiel Officiële Twitter-ondersteuning:

"Cyberpunk 2077: om ervoor te zorgen dat elke speler de ervaring krijgt die ze verwachten op Xbox, zullen we ons bestaande restitutiebeleid uitbreiden om tot nader order volledige restituties te bieden aan iedereen die Cyberpunk 2077 digitaal heeft gekocht in de Microsoft Store."

Verdere indicaties werden vervolgens verstrekt volgende tweets waar de redenen achter deze beslissing en de huidige terugbetalingssituatie op het platform worden uitgelegd:

“Hoewel we weten dat de ontwikkelaars van CD PROJEKT RED hard hebben gewerkt om Cyberpunk 2077 onder extreem moeilijke omstandigheden uit te brengen, realiseren we ons ook dat sommige spelers ontevreden zijn over de huidige ervaring op oudere consoles. Momenteel garanderen we terugbetaling aan de overgrote meerderheid van de klanten die daarom hebben verzocht. Volg de geïllustreerde instructies om een ​​restitutie voor Cyberpunk 2077 aan te vragen op onze Xbox-terugbetalingspagina"

Zoals reeds in de namiddag door CDPR zelf werd verwacht, de game moet beschikbaar blijven in de Microsoft Store, waar er momenteel geen behandeling is die vergelijkbaar is met wat er in de Playstation Store is gebeurd, en op Xbox zullen we alle ontevreden spelers gewoon op de gebruikelijke manier vergoeden.