Na de console-release faillissement di Cyberpunk 2077, een verontschuldiging van CD Projekt en het verwijderen van de titel uit de PlayStation Store, waar de Poolse studio regeert een vijandig klimaat, met dezelfde leden van het ontwikkelingsteam woedend voor het wanbeheer door de bovenste verdiepingen van het bedrijf.

Cyberpunk 2077 CD Projekt RED Night City WireIn een nieuwe tip bereikte de onderzoeksjournalist Jason Schreir, een persoonlijkheid die zeer actief is in het rapporteren van de achtergrond van de nieuwste CDPR-productie, wat het in feite is, wordt gedocumenteerd een interne opstand, met de laatste ontmoeting, die afgelopen donderdag plaatsvond, tussen de ontwikkelaars en het management dat de eerste zag hevig uithalen tegen de grote schoten.

Naast andere beschuldigingen zou een ontwikkelaar het bedrijf hebben beschuldigd van sinds januari gelogen, toen werd aangekondigd dat het spel was compleet en speelbaar, terwijl het in feite nog steeds vol is van vandaag bugs en optimalisatieproblemen. Op de onvermijdelijke vraag over slopende diensten, onmogelijke deadlines en langdurige crunch-periodes heeft de administratie laten weten dat in de toekomst zal proberen zijn productiepraktijken te verbeteren.

Zal het Poolse bedrijf in staat zijn om te herstellen van deze eerste plof en - zoals in het geval van The Witcher 3 - een titel te besparen met het pand meer dan bevredigend? We moeten gewoon wachten tot de twee patches binnenkomen 2021. Maar ondertussen, aandelen op de beurs blijven punten verliezen.