Shigeru Miyamoto vertelt niet vreemd over zichzelf en zijn relatie met Nintendo tijdens de interviews en na de recente Nintendo Direct gewijd aan Super Nintendo World, Mario's vader was een gast van het tijdschrift The New Yorker.

In deze lange duw en trek, en vertelde hoe de voorkeuren van zijn kinderen voor SEGA hem ertoe aanzetten om te verbeterenbeantwoordde de game-ontwerper ook de volgende vraag: waarom gaat Nintendo niet in op zaken als verdriet, pijn en verlies? Hier is zijn antwoord:

“Videogames zijn een actief medium. In die zin vereisen ze geen complexe emoties van de ontwerper: het is de speler die neemt wat we hem geven en reageert op zijn eigen manier. Complexe emoties zijn moeilijk om te gaan met interactieve media. Ik ben betrokken geweest bij de filmwereld en passieve media zijn veel beter geschikt om die kwesties aan te pakken. Bij Nintendo is de aantrekkingskracht van onze personages gebaseerd op het willen samenbrengen van gezinnen voor de tv. Onze spellen zijn ontworpen om comfortabele sensaties te creëren - iedereen kan ervan genieten door te spelen of te kijken. […] Dit is de "kern" van het werk van Nintendo: een glimlach op de gezichten van de spelers brengen. Dus ik heb er geen spijt van. Ik zou hoogstens willen dat ik meer gelach, meer vreugde wilde brengen. "