Zoals elke console die in de jaren 80 '/ 90' is uitgebracht, zelfs de eerste GameBoy di Nintendo had zijn eigen treinlading accessoires en externe randapparatuur, geproduceerd door Nintendo zelf maar ook door externe bedrijven. Maar in het geval van de WorkBoy, laten we het hebben over een randapparaat nooit op de markt gebracht en gegeven voor verloren, tot een paar dagen geleden.

De videogame-historicus Liam Robertson hij slaagde er zelfs in om enkele van de belangrijkste figuren te traceren die verband hielden met de ontwikkeling van het accessoire, en niet alleen het prototype van de ex-Atari te krijgen Frank Ballouz, die aan het project hebben gewerkt, maar ook een ROM hebben beveiligd van de software die zou worden meegeleverd. Deze laatste ontdekking was mogelijk dankzij een van de vele lekken dat ze de afgelopen maanden Nintendo en de beveiliging van zijn servers als de hoofdrolspeler hebben gezien.

Over de WorkBoy gesproken, het was een randapparaat dat tot stand kwam door een samenwerking tussen bedrijven bron e Fabtek gericht op productiviteit. Het volledige pakket zou zijn inbegrepen een QWERTY-toetsenbord aansluitbaar op de console e een speciale cartridge, met daarin verschillende hulpprogramma's, zoals een rekenmachine, een agenda, een telefoonboek, een kleine meertalige woordenschat, een wekker, een kalender en een kaart van de wereldbol. De laatste zou ook kunnen reproduceren 8-bits versies van enkele hymnen.

Helaas, de schaarse beschikbaarheid van de componenten die nodig zijn voor de productie en een stijging van de kosten, ze brachten Fabtek naar annuleer het project in 1993. Desondanks blijft de WorkBoy een van de meest interessante en meest besproken GameBoy-randapparatuur onder enthousiastelingen en kijk hoe het werkt 28 jaar na zijn verdwijning het heeft een bepaald effect.