Een van de Exclusief voor Microsoft zeker meer verwacht door het publiek is STALKER 2, vierde deel in de serie ontwikkeld door CSG Game World vanaf 2007.

Net als zijn voorgangers is de titel er één horror-thema first person shooter, waar spelers moeten binnenkomen en erin moeten overleven De zone, dat is het gebied rond de kerncentrale van Tsjernobyl. Een zware onderneming, want The Zone wordt bevolkt door mutanten en angstaanjagende wezens, en wordt ook doordrongen van dodelijke straling.

De game ging deze zomer in première tijdens de Xbox Game Showcase, gelijk worden de meest bekeken advertentie su YouTube door gebruikers.

CSG Games World heeft de afgelopen uren een nieuwe gameplay-teaser-trailer. De video, gemaakt met alleen de grafische game-engine, biedt een voorproefje van wat spelers zullen tegenkomen in dit gevaarlijkere Tsjernobyl dan ooit.

STALKER 2 heeft nog geen standaard releasedatum, maar zal in de loop van 2021 su PC, Xbox-serie X, serie S e Xbox Game Pass.