2021 is misschien niet op de beste manier geopend voor fans van de indiescene op consoles Nintendo. Zonder enige waarschuwing in feite zou het Amerikaanse hoofdkwartier van de Kyoto-reus dat hebben gedaan delistato 250 spellen behorende bij de catalogus DSi Ware verkrijgbaar in de Nintendo eShop.

Voor de minder geïnformeerde, Nintendo in de 2017 gesloten toegang tot DSi-winkel, een vooraf geïnstalleerde software op elk Nintendo DSi / DSi XL die - net als zijn grote zus Nintendo Wii - de aankoop mogelijk maakte van verschillende software die door Nintendo zelf of door verschillende indie-ontwikkelaars was ontwikkeld. In tegenstelling tot de Wii Shop bleven meer dan 400 titels voor de vergetelheid gespaard door een thuis te vinden in de Nintendo eShop ... tot 1 januari 2021, de dag waarop deze operatie zou beginnen.

Volgens de site Schrappen van gameskunnen alle software die vóór medio 2011 is uitgebracht niet meer worden gekocht. Hieronder wijzen we op:

 • Shantae: Risky's Revenge
 • Asfalt 4
 • X-Scape
 • Aura Klimmer
 • Zenonia
 • Spotto!
 • Machtige Flip Champs
 • Ontsnappen GO!
 • Dr. Mario Express
 • Mr. Driller
 • Ziel van duisternis
 • Legenden van Exidia
 • Draai zes
 • De Oregon Trail 
 • Gloed Artisan

Op het moment, deze wijzigingen zijn niet toegepast in Europese en Aziatische eShops e Het is nog onduidelijk of dit een fout is of een opzettelijke operatie door Nintendo of America, maar voor de veiligheid raden we u aan om alle reeds gekochte titels te herstellen, voordat ze ook van ons verdwijnen!