De spanning in Amerika is nog steeds hoog na protesten van kiezers Pro-Trump dat plaatsvond voor de zetel van het Amerikaanse parlement, resulteerde in de bezetting van het gebouw en verschillende botsingen met de politie. De huidige situatie raakt onze sociale netwerken - zoals altijd - vooral op Trekken die op een heel bijzondere manier verwijderde de historische PogChamp-emoji vanaf zijn platform. Maar waarom?

Tijdens de botsingen zag het sociale netwerk Twitter een verdeeldheid in de publieke opinie: van degenen die de protesten en de bezetting veroordeelden door het te definiëren een complete terroristische aanslag aan degenen die het gebaar ten gunste van de vertrekkende president Donald Trump steunden. Onder hen het gezicht van de historische PogChamp-emote - Ryan "Gootecks" Gutierrez - is niet alleen gekomen om te publiceren tweet die aanzet tot geweld, maar ook om retweet rauwe beelden van de botsingen die op dit moment goed te zien zijn 4 is dood.

Om deze reden heeft het streamingplatform besloten om ga weg van de YouTuber het verwijderen van de emoji ten gunste van een nieuwe afbeelding die in de toekomst zal worden gemaakt.

Wat denk je? Ben je voor of tegen het verbod?