outridersDe Cyberpunk 2077-zaak lijkt de game-industrie te hebben overtuigd om voorzichtiger te zijn met de lancering van zijn producten. Het is het geval van People Can Fly die onlangs een nieuw uitstel aankondigde voor zijn outriders, verplaatsen van de Publicatiedatum met ingang van 1 april 2021.

"Gelukkig nieuwjaar. We vinden het belangrijk dat spelers kunnen genieten van een nieuw IP-adres als Outriders voordat het wordt uitgebracht, zodat ze zelf kunnen beslissen of het spel iets is dat ze vooraf willen bestellen, kopen of spelen. Om deze reden zijn we verheugd om dat aan te kondigen op 25 februari 2021 brengen we een gratis demo uit, waardoor iedereen de mogelijkheid krijgt om de eerste paar uur van het spel met alle vier de klassen te spelen - zowel in singleplayer als in coöp - samen met het migreren van de voortgang van je personage naar de volledige game. Over het laatste gesproken, we hebben besloten de releasedatum van Outriders te verplaatsen naar 1 april 2021 (geen grap!). We zullen deze extra tijd besteden aan het perfectioneren van de game en ons richten op het leveren van een geweldige ervaring vanaf de lancering. Bedankt dat je nog een beetje bij ons bent gebleven - we stellen je geduld op prijs! ”.

Een interessante zet dus, door People Can Fly, dat kiest voor de lancering van een echte gratis proefversie van zijn product (compleet met behoud van de geboekte vooruitgang) om elke vorm van klachten en ontevredenheid van de gebruikers op de eerste dag te voorkomen. De te betalen prijs is echter een verder uitstel van de titel, aanvankelijk gepland voor eind 2020 en vervolgens uitgesteld tot de maand februari vanwege de vertraging in de ontwikkeling als gevolg van de Covid-19-pandemie.

De effecten van de Cyberpunk 2077-affaire beginnen daarom over de hele sector te gaan: het valt nog te bezien of gebruikers dit soort benadering, ontwikkeld door het softwarehuis van Warschau, zullen waarderen.