Magic: The Gathering ArenaMagic: The Gathering Arena bereidt zich voor om te landen op de mobiele markt. De videogame-versie van het beroemdste kaartspel ooit zal debuut maken op Android op 28 januari, met een eerste fase van vroege toegang die in de komende weken ook naar iOS-apparaten zal worden uitgebreid.

De mobiele versie van Magic: The Gathering Arena zal qua inhoud gelijkwaardig zijn aan de bestaande versie voor pc: alle formaten en alle kaarten in de desktopversie zullen ook beschikbaar zijn in de smartphoneversie, inclusief de nieuwe uitbreiding met een Noors thema, Kaldheim. De laatste maakt zijn debuut op 28 januari in preview op MTG Arena en op 5 februari in de andere formaten.

Onder de innovaties die Kaldheim heeft gebracht, zijn nieuwe speciale randen voor legendarische kaarten; de nieuwe mechanica Opscheppen e Voorspellen; de introductie van nieuwe basissneeuwlandingen in boosterpakketten.