Twitch speelt Pokémon het was een van de meest merkwaardige projecten in de recente internetgeschiedenis. Een Twitch-kanaal waarmee gebruikers in de chat commando's konden schrijven om de avonturen van de coach, die de hoofdrolspeler was in de Pokémon-spellen, te besturen.

Nu repliceert een Canadese programmeur die ervaring in zijn Twitter-profielfoto. De game wordt collectief bestuurd door zijn omgeving 27.000 volger die reageren met de namen van de Game Boy-commando's, "Omhoog, Omlaag, Rechts, Links, A, B, Start en Selecteer", vorderen in het Pokémon Red-avontuur.

Om op de hoogte te blijven van de voortgang van het spel, moet je natuurlijk constant het profiel van de auteur van deze zeer speciale spelmodus bijwerken. Een van de zeldzame gevallen waarin een spel wordt gespeeld op ongeveer 4 beelden per minuut. 

Rond de eerste Twitch Plays-game Pokémon het was gemaakt een zeer gepassioneerde gemeenschap, een plot en personages die niemand zich ooit had kunnen voorstellen in een spel als Pokémon Red. Misschien zou zelfs deze ervaring iets soortgelijks kunnen inspireren.