Sinds de overname van 21st Century Fox door Disney in 2019, het lot van Deadpool hij was de hoofdpersoon van verschillende speculaties. Er zijn mensen die dachten dat er nooit een derde hoofdstuk zou komen en er zijn mensen die dachten dat de film losgekoppeld zou blijven Marvel Cinematic Universe, met een heel ander label. Nou, in een interview met Collider, de producent van Marvel Studios Kevin Feige wilde alle twijfels over de toekomst van de roodlichtmutant wegnemen.

Feige bevestigde dat de film wordt canon in het Marvel Cinematic Universe en valt onder het acroniem van Rated-R, de Amerikaanse tegenhanger van onze rode sticker, geeft dat echter aan de productie gaat in 2021 niet in de filmfase:

“We werken aan het script en Ryan houdt er toezicht op, maar ondanks dat het project is goedgekeurd, zal Deadpool 3 in 2021 niet beginnen met filmen. Ryan is een succesvolle en zeer drukke acteur. Op dit moment hebben we een aantal dingen die we al hebben aangekondigd en die we moeten voortzetten, maar het is echt spannend dat het project is begonnen. Hij is een heel ander personage voor de MCU, en Ryan is een natuurkracht, waardoor het heel gaaf is om zijn personage tot leven te zien komen. "

Deadpool 3 Marvel Cinematic Universe Kevin FeigeKortom, Deadpool-fans (en misschien zelfs de X-Men) kunnen eindelijk de overwinning zingen: de film wordt gemaakt! Het is niet bekend wanneer hij in de bioscoop zal verschijnen, maar het feit dat de film in pre-productie is, is al een goed teken.