Geesten uit videogames uit het Star Wars-universum hebben een lange geschiedenis. Ze hebben gouden periodes gekend en andere minder fortuinlijk, die op meerdere platforms zijn gepasseerd. Gisteren, 11 januari, wilde Disney nog een hoofdstuk openen voor deze titels, waarmee het merk weer tot leven zou komen Lucasfilm Games. 

Volgens wat we verder lezen StarWars.com, het merk zal alle toekomstige Star Wars-titels samenbrengen onder zijn paraplu, die op de covers en in de aftiteling verschijnen.

Voorlopig lijkt de operatie echter puur esthetisch, of hooguit een beroep op de nostalgie van een deel van het publiek. Dit komt doordat het nieuwe merk de facto nog geen beslissingsbevoegdheid heeft Star War-videogamess. Tot 2023 blijft alles, van productie tot distributie, in handen van EA, die een exclusief contract heeft met Lucasfilm.

De eerste hints van een terugkeer van Lucasfilm Games waren in 2019 verschenen, maar het was destijds aannemelijk dat ook achter het merk een productiehuis zou herrijzen. Dit lijkt voorlopig niet het geval te zijn.