Josef Fares, hoofd van de indiestudio Hazelight hij kan zijn eigenzinnige persoonlijkheid niet aanpakken - wat hem meerdere keren heeft geleid ongedaan maken - en tijdens een interview met IGN, schiet nul tegen de naam van de nieuwe Microsoft-console: Xbox-serie X / S.

Het interview begint met praten over It Takes Two, Hazelight's nieuwste titel aangekondigd tijdens de De Game Awards 2020, waarin een stel dat op het punt staat te scheiden, in een fantasiewereld wordt gekatapulteerd, in de vorm van twee poppen. De twee ex-geliefden zullen moeten samenwerken en blijf bij elkaar om te overleven. In het bijzonder vertelt Fares hoe hij in de loop van de tijd de formule van heeft gemaakt en verfijnd verhalende avonturen in coöp:

“Er zijn zoveel verhalen en ervaringen die zijn afgestemd op een coöpgame. Het is mogelijk om het begrip tussen de spelers te creëren of te verbreken. Het is iets dat moet worden verkend en het is iets dat we als studio graag vooruit willen helpen. Er is zoveel te ontdekken in de wereld van verhalende ervaringen. Ik blijf zeggen: dit is nog maar het begin. We zijn begonnen, maar er is nog veel te doen. "

Van de toekomst naar het verleden, Fares blikt terug op Een uitweg en zijn succes onverwacht:

“Als ik ergens in geloof, kan niets me stoppen. Kennelijk geloofde niemand in A Way Out, zelfs EA dacht niet dat het zou verkopen, maar ze geloofden nog steeds in mij. […] We hebben bijna 3.5 miljoen verkochte exemplaren bereikt. Dit aantal voor een klein team van 30 tot 35 mensen is waanzin. […] Voor mij is het belangrijkste om je passie te volgen. Ik denk dat er iemand in de branche is die zo'n spel had willen maken, maar het niet kon doen omdat ze bang waren voor wat er zou gebeuren. Ik denk dat je soms moet een rotzooi maken. Het is het enige dat ertoe doet. "

Maar wat drijft Fares om dit allemaal te creëren. En dat is wanneer de interviewer de game-ontwerper vraagt ​​of de nieuwe consoles en hun kenmerken zullen zijn visie in de toekomst beïnvloeden, dat de dingen zijn verdwenen uit de hand:

“Ik ben niet zo geïnteresseerd in consoles, ik ben geïnteresseerd in games. Ik wilde natuurlijk nadenken over de nieuwe consoles voor It Takes Two. […] Het is duidelijk dat de game leuker zal zijn op PS5 en Xbox Series X, maar we hebben geen tijd gehad om het te tweaken en speciale versies voor PS5 en Xbox te maken, blah blah… Of zoals ze het noemen, Xbox Series. Het is een verwarrende naam. […] Ik bedoel Series S, X, Mex, Next. Daar gaan we. Krankzinnigheid. Noem het Microsoft Box en prima. Ik weet het niet. Het is een totale ramp. "

Een totale en ongeplande ontsporing, maar die tegelijkertijd de excentriciteit toont van een ontwikkelaar die hij geniet van wat hij doet en wil het aan iedereen laten zien. Hoe zullen we het zonder jou doen Josef? "Oh jij!"