Maar je herinnert je de eerste trailer en enige trailer van Elden Ring, gepresenteerd tijdens deE3 2019. Het lijkt erop dat eeuwen voorbij zijn gegaan, en toch is dit vandaag is de enige officiële trailer op het nieuwe spel van Hidetaka Miyazaki di From Software in samenwerking met de auteur George RR Martin. Sindsdien is de gemeenschap van enthousiastelingen droog gebleven en wachtend op nieuw nieuws, zelfs reikend fantaseer over de overlevering van een niet-bestaand spel (of misschien niet).

Terugkomend op de trailer, in de afgelopen dagen een van de artiesten erachter - een man Gabriël Björk Stiernström - gepost op zijn ArtStation verschillende versies van enkele van de scènes en objecten die tijdens de beroemde trailer zijn gezien.

Het is duidelijk dat het, als Elden Ring, niet lang duurde voordat de gemeenschap op gang kwam, tussen hype en verschillende speculaties. In subreddit gewijd aan het spel, onthulde Stiernström ook een aantal interessante achtergrondinformatie. Niets transcendentaals en vooral spoiler, aangezien we het hebben over een trailer die is gemaakt in absolute vertrouwelijkheid.

“Digic Pictures was verantwoordelijk voor een deel van de trailer voor de E3-aankondiging, het deel met de figuur die in het donker hamert. Het was mijn eerste project voor Digic Pictures en we hebben het over twee jaar geleden, in januari 2019. Ik had geen idee waar ik aan werkte; Ik wist alleen dat de klant From Software was. Ik werd me bewust van de titel van het project tijdens de onthulling. Ik hoop dat dit verklaart wanneer hij weinig weet over het spel. Wat betreft de concept art die ik deel. Veel van deze zijn uitsluitend gemaakt voor interne besprekingen tussen de Art Director, de Director, de Producer en het hoofd van Digic Pictures. Eenmaal tevreden met het werk worden deze gedeeld met de klant. Uiteindelijk leverde FromSoftware ons nog steeds de meeste concept art. Je kunt deze concepten zo vaak bekijken als je wilt, maar ik weet eigenlijk niets van het spel. "