Hitman 3IO Interactive, studie achter de ontwikkeling van Hitman 3, heeft er een gepubliceerd officiële communicatie samen met epic Games, dat bewerend Pc-gamers hoeven Hitman 2-inhoud niet opnieuw te kopen in de Epic Games Store om extra missies en scenario's te ontgrendelen.

Zoals eerder aangekondigd, Hitman 3 geeft je de mogelijkheid om een ​​deel van de inhoud uit de eerste twee hoofdstukken af ​​te spelen waardoor ze in wezen "Wat DLC voor de derde aflevering" zoals uitgelegd door IO Interactive zelf.

Het probleem voor de pc-gebruiker kwam echter voort uit het verzoek om daadwerkelijk in het bezit te zijn van de eerste twee iteraties van de franchise. Een schijnbaar problematische vraag, sindsdien Hitman 3 is een tijdelijke exclusieve Epic Games Store, waar de GOTY-editie van het eerste hoofdstuk ook staat ... maar niet van het tweede, dat niet aanwezig is in de digitale markt van het Fortnite-huis.

Dat werd aanvankelijk bekendgemaakt spelers zouden Hitman 2-content opnieuw moeten kopen in de vorm van DLC in de Epic Games Store, maar de opflakkering veroorzaakt door de ontevredenheid van gebruikers (vooral degenen die dergelijke extra inhoud op Steam hadden gekocht) overtuigde IO Interactive en Epic Games ervan een stap terug te doen en hun strategie te heroverwegen.

“We willen niet dat spelers zich gedwongen voelen om content terug te kopen die ze al hebben gekocht bij een andere pc-winkel in de Epic Games Store om toegang te krijgen tot bepaalde functies in een nieuwe game. We werken nauw samen met IO Interactive en je hebt toegang tot eerdere inhoud van eerdere Hitman-games ”.

Hitman 3 wordt op 20 januari uitgebracht op Xbox One, PS4, Xbox Series X | S, PS5, Google Stadia en pc.