Nuts is zeker een van de indietitels die het afgelopen jaar meer interesse en nieuwsgierigheid heeft kunnen opwekken. Vanaf de aankondiging, die ongeveer 6 maanden geleden plaatsvond, leek de game bedoeld voor het mobiele gamingpubliek. Vandaag arriveert de officiële aankomst ook op pc, via Steam en Nintendo Switch: het is geen toeval dat de twee platformen nu een referentie zijn voor de onafhankelijke sector.

Het concept van Noten is simpel: de speler speelt de rol van een onderzoeker wiens taak het is om door het gebruik van camera's en videocamera's de moerreserves van de eekhoorns weg te spoelen. De doelen worden vervolgens gedurende de dag gepositioneerd en vervolgens de bewegingen van de onwetende knaagdieren gedurende de nacht gevolgd. Allemaal gekruid met een absurd psychedelische technische sector.

Noten komen op 22 januari aan in Apple Arcade en landen vervolgens op pc en Nintendo Switch vanaf 4 februari 2021.