Rustler Grand Theft HorseRustler (Grand Theft Horse) heeft een startdatum voor de vroege toegangsfase. De open wereldactie met sandbox-elementen en een bovenaanzicht dat sterk doet denken aan die van de allereerste hoofdstukken van GTA, zal vanaf 18 februari aanstaande beschikbaar zijn Stoom.

De titel van Jutsu-spellen, die duidelijke verwijzingen heeft naar de franchise van Rockstar Games, speelt zich af in een Middeleeuwen duidelijk anachronistisch en opnieuw bekeken in een satirische toonsoort, met verwijzingen naar de hedendaagse popcultuur.

"Rustler is een open wereld, top-down actiegame, die een eerbetoon is aan de goede oude stijl van GTA en zijn gameplay, en deze combineert met een onnauwkeurige middeleeuwse setting. Speel als The Guy, wiens ouders blijkbaar te lui waren om hem een ​​echte naam te geven. Ervaar feodaal onrecht, de inquisitie, de heksenjacht en doe mee aan het Grand Tournament. Ontmoet dappere maar ongelooflijk domme ridders. Voltooi een groot aantal missies, of geef verdomme om de verhaallijn en breng chaos in dorpen en steden. Kies ervoor om te lopen of een paard te stelen. Vecht met een zwaard of bewapen jezelf met een coole automatische kruisboog. Dit alles, gekruid met een ongepast gevoel voor humor in de stijl van Monthy Python ”.

Rustler, die zich al heeft gepresenteerd met een schattige live-action trailer, is al speelbaar in de versie "Proloog" gratis, beschikbaar op Steam.