The Legend of Zelda: Ocarina of Time, het eerste 3D-hoofdstuk van de historische saga uitgebracht op Nintendo 64, is nog steeds een klassieker die de geschiedenis van de videogame heeft geschreven, met veel fans van de game die hun ziel zouden verkopen om de geheimen achter de ontwikkeling ervan te kennen. En het is dankzij dit gevoel van ontdekking dat het Forest of Illusion-videogame-onderzoeksteam de handen in elkaar heeft gekregen ROM Beta van het Nintendo-avontuur.

The Legend of Zelda Ocarina of Time Nintendo 64 BetaVolgens de woorden van een teamlid dateert deze bèta uit 3 dagen voor de Amerikaanse release van de volledige game en was verborgen in een speciale testcassette die, voordat hij de jongens van Forest of Illusion bereikte, was overschreven met een kopie van F-nul X (gekke mensen!!!).

Hoewel het een bèta is die erg dicht bij de officiële release ligt, binnen deze rom verschillende inhoud bleken afwezig in het eindproduct. Onder de verschillende gebieden, Dialoghi e objecten ongepubliceerd, zijn er 3 bijzondere medaillons gevonden.

Het medaillon van de ziel hij zou Link in een Navi-sprite veranderen; het Medaillon van Licht zou Link aanvallen zo sterk hebben gegeven als de Legendary Boog van licht; ten slotte, het Medaillon van de Duisternis zou Link in staat hebben gesteld om vijandelijke aanvallen te stoppen, net als het vermogen Stasys in Breath of The Wild.

Als kers op de taart werden ook enkele verwijzingen naar een ongrijpbare gevonden game-uitbreiding voor de Nintendo 64DD-add-on. De eerste hints van het project dat later het op zichzelf staande hoofdstuk werd Majora's masker?