GTA VI Rockstar Games Take-TwoTake-Two heeft onlangs nieuwe opgenomen patenten die eruit zien alsof ze sterk verbonden zijn met GTA 6 en open werelden in het algemeen.

"Systeem en methode voor virtuele navigatie in een spelomgeving"Dit is de nogal verklarende titel die de inhoud van de octrooien suggereert, begint met een nauwkeurige beschrijving van hoe de huidige systemen waarop de open wereldomgevingen in het videogameveld werken, en illustreert ook de beperkingen ervan en de problemen die kunnen optreden. Auto's met "Zwervend gedrag" ze houden bijvoorbeeld (letterlijk: dwaalgedrag) geen rekening met enkele belangrijke factoren, zoals verkeer, weersomstandigheden of het zoeken naar een geschikte plek om te stoppen, in plaats van midden op de weg te parkeren.

De oplossing voorgesteld door Take-Two en die daadwerkelijk de eerste toepassingen in GTA 6 zou kunnen vinden, het betreft het delegeren van verkeersmanagement naar cloudsystemen die, zonder al te veel technische details, de werking zou optimaliseren voorbij de beperkingen die tot nu toe zijn ervaren. Zonder vergelijkingen met Cyberpunk 2077, wiens verkeersmanagement zeker niet het vlaggenschip is van de productie, zelfs de best bewaarde titels vanuit dit oogpunt hebben de neiging om chronische problemen met betrekking tot externe instellingen naar voren te brengen. Problemen die Take-Two met deze patenten wil oplossen, wellicht vanaf het volgende hoofdstuk van de Rockstar Games-franchise.