Als het gaat om videogames die behoren tot het genre van vechten, narratief is dat element dat ofwel wordt verwaarloosd of oppervlakkig wordt behandeld in vergelijking met veel andere genres. Toch is het precies het verhaal van Tekken de ontvangen Guinness World Record voor de categorie Langstlopende videogame-verhaallijn.

Om te communiceren was het dezelfde regisseur van de Bandai Namco-serie, Katsuhiro Harada tijdens een interview beschikbaar op het officiële kanaal van het softwarehuis:

Om de waarheid te zeggen, zelfs Harada zelf bleef heel verrast voor deze erkenning, aangezien het veel geschikter is voor een serie die is gekoppeld aan de wereld van RPG's zoals final fantasy o Dragon Quest. Nou, hierachter verdienste er is een clausule met betrekking tot de lineariteit van de verhaallijn.

Vergeleken met historische sagen zoals de eerder genoemde Final Fantasy, Dragon Quest maar ook de rivaal van het Capcom-huis straatvechter, de verhaallijn die in Tekken wordt verteld - en waarin de leden van de familie Mishima als protagonisten worden gezien - werd uitgevoerd tijdens elk hoofdhoofdstuk in de serie, zonder specifieke takken, alternatieve universums of prequels.

Kortom, van meer dan 25-jaren de Tekken-saga heeft zijn verhaal tot een minimaal onderdeel gemaakt, maar tegelijkertijd uniek voor zijn genre van verbondenheid. Fictie die steeds verder gaat Tekken 7 en die zijn conclusie zou kunnen vinden in een eventuele Tekken 8, in een paar jaar.