Volgens een nieuw rapport van BloombergAppel werkt aan hun eerste stap in de branche Virtual Reality (VR), met een nieuwe headset in de komende jaren.

Apple VR AR Augmented Virtual Reality BloombergVolgens dit insider-rapport Mark Gurman, zal de kijker die momenteel in ontwikkeling is niet de enige zijn costoso (zoals elk Apple-product) e gewijd aan een specifieke niche, maar het zal ook een startpunt zijn bij de ontwikkeling van futuristische gadgets zoals de veelbesproken augmented reality-bril.

Over de technische specificaties gesproken: de headset N301 die momenteel worden getest, kunnen profiteren van het beste dat Apple te bieden heeft door niet alleen te integreren een betere processor dan de huidige M1 aanwezig op Macs, maar ook van camera's voor augmented reality, een geïntegreerd koelsysteem en de mogelijkheid van vervang de vizierlenzen volgens de ooggevoeligheid van de gebruiker (uiteraard op recept).

Ten slotte gaat het rapport daar vanuit 2023 als startvenster. Wat denk je? Zal Apple echt de wereld van VR betreden? En hoe wordt deze hypothetische hardware gebruikt?