UPDATE. Microsoft heeft aangekondigd dat niet alleen Xbox Live Gold geen verhogingen zal ondergaan, maar binnenkort ook niet langer nodig zal zijn om toegang te krijgen tot de online functies van gratis te spelen games.

Microsoft heeft besloten om de quota die nodig zijn voor het abonnement op de Xbox Live Gold-services op Amerikaanse bodem te verhogen. Op dit moment zijn er geen officiële redenen gegeven voor deze beslissing.

Voor Amerikaanse gebruikers die zich willen abonneren op het benodigde abonnement om toegang te krijgen tot het online ecosysteem van Microsoft, zullen de prijzen met respectievelijk $ 1 voor het maandelijkse abonnement en $ 5 voor het kwartaal stijgen. Die verhogingen brengen Xbox Live Gold in dezelfde prijsklasse als Xbox Game Pass. Veel spelers zullen daarom veel meer geneigd zijn om zich te abonneren op de Ultimate-versie van de laatste.

Het is nog onduidelijk of deze stijgingen gevolgen zullen hebben voor andere markten, laat staan ​​of verhogingen van andere diensten die door het in Redmond gevestigde bedrijf worden aangeboden, ook te verwachten zijn.