xbox live goudKameraden tegen de orde. Microsoft heroverweegt het en een paar uur vanaf de aankondiging van een prijsverhoging voor Xbox Live Gold, doet niet alleen een stap terug, maar onthult wat zeker een welkome nieuwigheid zal zijn: een abonnement is niet langer vereist om te profiteren van gratis te spelen titels op Xbox Series X | S en Xbox One.

'We hebben het vandaag verpest, en je hebt er goed aan gedaan het ons te laten weten. Verbinding maken met en spelen met vrienden is een essentieel onderdeel van gamen en we hebben niet voldaan aan de verwachtingen van de spelers die elke dag op ons vertrouwen. Als resultaat, we hebben besloten de prijs van Xbox Live Gold niet te wijzigen" leest in de update van het originele nieuws.

Daarnaast besloot Microsoft een stap verder te gaan en de noodzaak van een abonnement om toegang te krijgen tot gratis games af te schaffen, een verzoek dat gamers al een tijdje bestendigen: “We zullen van dit moment een kans maken om Xbox Live meer in overeenstemming te brengen met hoe we de speler centraal stellen in de ervaring. Om gratis games te spelen, is een Xbox Live Gold-abonnement niet langer vereist om ze op Xbox te spelen. We werken eraan om deze wijziging de komende maanden zo snel mogelijk door te voeren ”.