In een document dateert uit 15 januari, Konami kondigt een reorganisatie aan van de productieafdelingen van videogames. Een vrij forse bedrijfsherstructurering, met promoties, maar ook met de sluiting van drie divisies.

Dit laatste deel van het document kan misleidend zijn, en suggererend dat het bedrijf klaar is om videogames voor altijd te stoppen vanaf volgende maand. De realiteit, hoewel niet rooskleurig voor Konami, is minder tragisch dan dat.

Dit blijkt uit het document zelf, met name uit de twee promoties die in de eerste van de twee aanwezige tabellen voorkomen. Shoji Dewa en Koji Kobayashi, i gepromoveerde managers komen uit slechts twee van de drie ontbonden divisies en nemen de rol van uitvoerende functionarissen op zich. 

Dit, samen met andere aanpassingen in het managementraamwerk van de onderneming, suggereert dat de drie divisies zijn opgeheven omdat ze overbodig zijn of niet functioneel in de workflow van Konami. Zoals hetzelfde bedrijf uitlegt in het persbericht:

"We zullen de productiedivisies ontbinden om beter in te spelen op de snelle veranderingen in de markt om ons heen"

Geen direct gevaar dus, Konami zal doorgaan met het produceren van videogames voor de nabije toekomst. Het bedrijf blijft echter in de problemen, zoals gesuggereerd door de geruchten die ze zouden willen Sony was geïnteresseerd in het kopen van een aantal historische IP's, zoals Castelvania en Silent Hill.