La BEUC, de Europese Organisatie voor consumentenbescherming, accepteert de huidige situatie niet Joy-Cons van Nintendo Switch en hun neiging om driftare, en is bereid om het huis van Kyoto bij de Europese Commissie te brengen 25.000 gedocumenteerde gevallen van afdrijven.

Volgens het rapport van de organisatie over de zaak, 88% van de onderzochte Joy-Cons vertoonde storingen tijdens de eerste twee jaar van gebruik, waarbij Nintendo wordt beschuldigd van het hebben van heeft deze informatie weggelaten aan consumenten en om te implementeren wat in jargon wordt genoemd Geplande of voortijdige veroudering.

Nintendo Switch Joy-Con Drift Geplande veroudering Europese UnieEn nu? Nu zullen we moeten wachten op het besluit van de Europese Commissie, die zal beslissen om al dan niet verder onderzoek te doen naar de zaak. Onderzoeken die naar alle waarschijnlijkheid ertoe zouden leiden dat Nintendo een boete moet betalen voor de schade aan consumenten en haar aanpak met de Joy-Cons moet herzien.

We herinneren je eraan dat Nintendo op dit moment een gratis reparatieservice voor je Joy-Cons, zodat je het probleem kunt omzeilen zonder nog eens 70 euro uit te geven aan twee nieuwe controllers. Men moet echter in gedachten houden dat het probleem het is niet opgelost. Inderdaad, onder de verschillende gevallen van Drifting die hierin zijn opgetekend 4 jaar consoleleven, sommige hiervan kwamen voor bij gebruikers in het bezit van de nieuw Nintendo Switch-model uitgebracht in 2019.