XboxMicrosoft heeft een financieel verslag met betrekking tot de resultaten behaald tijdens het tweede kwartaal van het boekjaar 2 (kwartaal eindigend op 2021 december, ed) door haar divisies, uiteraard inclusief dat Xbox.

Van wat kan worden geleerd, boekte het bedrijf in Redmond als geheel een omzet van 43.1 miljard, omhoog door 17%, met een bedrijfsresultaat van 17.9 miljard (groei van 29%) en een netto inkomen van 15.5 miljard (stijging van 33%).

Degene die gamers het meest aangaat, is duidelijk de gaming divisie van het bedrijf, dat ook uitstekende resultaten boekte: het merk Xbox, zowel zijn diensten als zijn inhoud, heeft zijn omzet met 40% zien groeien vergeleken met die verkregen tijdens dezelfde periode van het voorgaande jaar. Het valt vooral op + 86% in de verkoop van hardware, een gevolg van de lancering van Xbox Series X en Series S, wat zeker heeft bijgedragen aan het behalen van dit resultaat. Aan de andere kant moet worden gezegd dat de partiële tekort aan nieuwe consoles in deze eerste maanden en het ontbreken van een referentietitel zoals Halo Oneindig Om zijn diensten te begeleiden, kan Game Pass vooral een licht negatief effect hebben gehad op de cijfers, hoe extreem positief ook.

Enkele aanvullende informatie die deze trend bevestigde, werd vervolgens ontvangen door de beroemde marktanalist Daniel Ahmad, Welke op zijn Twitter-profiel leverde een aantal andere interessante gegevens op.

Tijdens de conference call met investeerders, volgens Ahmad, Satya Nadella zou hebben aangekondigd dat het huidige aantal abonnees op de Xbox Game Pass-service verder is gestegen tot 18 miljoen, met ca. 100 miljoen maandelijkse actieve gebruikers op Xbox Live (van pc, console en mobiel) en inkomen gelijk aan $ 2 miljard afgelopen kwartaal afkomstig van inhoud van derden (nog eens 1.5 miljard komt van eerste partijen en abonnementen, volgens de analist).

Dit zijn zeker positieve cijfers, die de goedheid van de weg onderstrepen die het merk onder begeleiding van heeft afgelegd Phil Spencer en laten we met meer vertrouwen naar de toekomst van de divisie kijken. Misschien wachten op een verdere sprong in kwaliteit, gedicteerd door de eerste releases van producties gemaakt door Xbox Game Studios.