14 jaar geleden Nintendo zorgde voor een revolutie in het begrip van de videogame met de release van de Nintendo Wii, de console uitgerust met bewegingssensoren (en Wii Sports, de zeer belangrijke) die de Kyoto naar huis bracht bovenop de 7e generatie consoles, althans in termen van verkoop (101.63 miljoen eenheden volgens een rapport uit 2019). En het is precies vanuit de kantoren van Nintendo dat vandaag een reeks oude documenten gewijd aan de eerste prototypes van het historische logo.

Zoals gedocumenteerd door het Twitter-account Nintendo-herinneringen - een historisch archief dat er de afgelopen jaren in is geslaagd om verschillende vormen van verleden van de "Big N" te documenteren en gemakkelijk beschikbaar te stellen - voordat het eindresultaat werd bereikt, heeft Nintendo verschillende stijlen en lettertypen wat betreft het logo van de opvolger van de Nintendo GameCube, zelfs zo ver dat het er een heeft gemaakt verschrikking moeilijk te interpreteren.

Dat was Nintendo zeer aandacht voor details gedurende Nintendo Wii-tijdperk het is niets nieuws. In feite herinneren we ons wanneer de toenmalige CEO van het bedrijf Satoru Iwata, tijdens een van zijn interviews voor de historische column Iwata vraagt, onthuld als accessoire Wii-wiel het moest verschillende stadia van testen en herontwerp doorlopen voordat het zijn definitieve vorm bereikte.

Logo van Nintendo Wii Concept prototypesEn als we het zouden hebben over de ontwikkeling van de daadwerkelijke console, zouden we hier uren blijven, dus we raden aan om de video te bekijken die is gemaakt door de YouTuber Thomas Game Docs, gewijd aan Nintendo Wii-prototypes en hun ontwerpen ... twijfelachtig: