Amazon Game Studios werd opgericht in 2012, negen jaar geleden, en heeft sindsdien praktisch niets geproduceerd, maar een reeks mislukkingen na de andere. Na het verwijderen van de projecten Nova, intensiteit, Afscheiding en nadat de Crucible-servers na een paar maanden waren afgesloten, brachten de studio's een spel uit, Het Grand Tour-spel, vernietigd door critici. In feite is het enige nog levende project Nieuwe wereld, MMO die in 2020 had moeten worden uitgebracht, maar na enorme veranderingen is doorgeschoven naar mei van dit jaar. Jason Schreier, op de pagina's van Bloomberg, schreef een uitgebreid hoofdartikel waarin ze de situatie bij de ontwikkelaar analyseerde door meer dan 30 huidige en voormalige Amazon-werknemers te interviewen, van wie de meesten anoniem wilden blijven uit angst voor gevolgen voor hun carrière.

In feite geeft Amazon bijna $ 500 miljoen per jaar uit aan het runnen van zijn videogamedivisie. Zowel Twitch als Luna zijn uitgesloten van dit bedrag. Ook aan beschuldigingen tegen de bedrijfscultuur was er geen gebrek. Het bedrijf is datagedreven en de baas, Mike Frazzini, wordt gedefinieerd als een persoon die “Hij heeft nog nooit een spel gemaakt. Hij huurde veteranen in… en negeerde ze vervolgens ”. Andere geïnterviewde mensen verklaarden dat het bedrijf alle benodigde fondsen en tijd beschikbaar stelde, zonder beperkingen, zolang het de games maar 'zo ambitieus mogelijk maakte, wat spelers naar het Amazon Prime-ecosysteem zou lokken en de technische mogelijkheden van zijn divisie zou laten zien. wolk ". Ze werden "Bezos-spellen" genoemd. De Amazon-baas ziet games als "een manier om Prime-lidmaatschappen te verkopen en klanten aan te trekken voor andere aanbiedingen, waaronder tv-shows en films."

Oorspronkelijk was het de bedoeling dat de divisie games voor de Appstore van Amazon zou ontwikkelen en deze op telefoons zou publiceren om vervolgens volledig van richting te veranderen in de richting van veel grotere projecten, gezien het feit dat "Mobiele games kunnen door kleine teams in maanden worden gebouwd, terwijl grotere honderden mensen jarenlang aan het werk brengen."

Een van de negatieve aspecten die door de geïnterviewden worden benadrukt, is de "bro-cultuur" die aanwezig is in het onderzoek, waarin vrouwen vaak niet dezelfde kansen kregen als mannen. Vier vrouwelijke ontwikkelaars beweren dat hun ergste ervaringen met seksisme in de branche waren op Amazon. Bovendien kwam Frazzini's totale gebrek aan ervaring in de wereld van videogames aan het licht tijdens de projectevaluatiesessies. Een van de meest gênante momenten was toen Frazzini geen onderscheid kon maken tussen "hyper-verfijnde conceptuele beelden en live gameplay, een teken dat hij de technologie gewoon niet begreep". Een ander pijnlijk punt betreft de intern ontwikkelde grafische engine.

Dus op basis van de Crytek is het gemaakt Timmerhoutwerf. Frazzini gaf vervolgens een team van ingenieurs de opdracht om de motor te bouwen en bracht deze in 2016 gratis aan het publiek uit. De tools zijn verweven met Amazon Web Services en hebben Lumberyard opgericht als een manier om een ​​nieuwe klasse ontwikkelaars voor het bedrijf aan te trekken. Frazzini gaf ook het mandaat dat alle Amazon-games met Lumberyard werden gebouwd in plaats van te betalen voor Unreal of Unity.

'Houtzagerij is een schrikbeeld geworden op kantoor. Sommige functies vereisten esoterische commando's om te werken en het systeem was extreem traag. De ontwikkelaars speelden Halo of keken naar Amazon Prime Video terwijl ze wachtten tot Lumberyard de afbeeldingen had verwerkt of de code had gecompileerd, zeggen verschillende voormalige werknemers. Een veelvoorkomend refrein op kantoor, aldus een voormalig werknemer: "Lumberyard vermoordt dit bedrijf."

Kortom, de ene storing na de andere. Aan de andere kant heeft Amazon Luna niets met Frazzini te maken. Het Stadia-achtige Cloud-spelsysteem wordt gecontroleerd door David Lim, die de divisie beheert die het produceert echo e Ontsteken. We moeten gewoon wachten op de definitieve publicatie ervan, aangezien deze momenteel in vroege toegang is, en de evolutie ervan zien, zelfs als Stadia doet het momenteel niet zo goed.