Het is voorbij nu een maand na de release van de nieuwe generatie consoles. Zoals door veel softwarebedrijven is beloofd, worden veel cross-gen-games bijgewerkt om hun prestaties aan te passen aan het potentieel van de nieuwe hardware.

Deze keer is het aan God of War, zoals aangekondigd door Sony Kerstman Monica in een post op de blog van het bedrijf. Hoewel de game nu meer dan twee jaar oud is, krijgt hij nog steeds een patch die de graphics, FPS en resolutie op PlayStation 5 zal verbeteren.

de update is beschikbaar vanaf vandaag, 2 februari 2021 en combineert effectief de twee opties die aanwezig zijn in de PlayStation 4 pro-versie. Als de speler voorheen werd gedwongen te kiezen of hij de voorkeur gaf aan prestatie of resolutie, heeft hij nu beide.

Dit resulteert in een oplossing in 4K en 60 FPS, maar het zal nog steeds mogelijk zijn om de framerate te verlagen tot 30. De patch is volledig gratis.