De toekomst van Google Stadia zal uitsluitend voortkomen uit de distributie van games die door derden zijn bewerkt. Het Amerikaanse bedrijf heeft in feite alle speciale interne onderzoeken afgesloten.

Met veel tamtam gepresenteerd tijdens het aankondigingsevenement van het streaming videogaming-platform, hebben de eigen studio's die zich toeleggen op het creëren van exclusieve titels hun deuren gesloten. De Stadia Games en Entertainment daar daarom vertrekken ze zonder zelfs maar een spel te hebben geproduceerd. De bijna 150 ontwikkelaars wachten op verhuizing naar andere interne divisies.

Het is echter niet duidelijk of dit het begin is van een strategiewijziging ten aanzien van Google Stadia, misschien op zoek naar een economisch duurzamer model (zelfs voor spelers), of het eerste duidelijke teken van een crisis die diep kan zijn en niet genezen.