De stijging van de aandelen van GameStop in de laatste dagen van januari veroorzaakte het een ongekende razernij. Iedereen in de gamingwereld is blootgesteld aan termen als hedgefondsen, shorten e skort knijpen, zonder de tijd om te begrijpen wat ze precies waren.

Deze tsunami aan informatie heeft de gebeurtenissen vertroebeld en het is voor de meeste mensen nog steeds niet duidelijk wie bovenaan kwam. Heeft Reddit het kapitalisme verslagen? Wordt RobinHood gecontroleerd door de sterke krachten? Is iedereen nu op r / wallstreetbets miljonair? Legitieme vragen, waarop we zullen proberen antwoorden te geven die elke gamer kan begrijpen.

Omdat de meeste artikelen die de situatie proberen uit te leggen op dit moment zijn ze gericht op een “normaal” publiek. Maar niemand legt de situatie uit aan de direct betrokkenen, mensen die misschien r / wallstreetbets volgen en die zeker op de een of andere manier verbonden zijn met de gamecultuur.

Tutorial

We denken graag dat we de tutorials niet nodig hebben. Maar dan merken we regelmatig dat we willekeurige toetsen raken en na twintig uur spelen ontdekken dat als je tweemaal op cirkel drukt, je dubbel springt. Dus neem deze alinea's mee om te begrijpen waar we het over hebben.

Ik ga ervan uit dat iedereen weet wat een handeling is en hoe de wet van vraag en aanbod werkt. Dat gezegd hebbende, hier is het vier eenvoudige concepten om soepel vooruit te komen in dit spel.

Investeringsfondsen en hedgefondsen, minions en bazen

Beleggingsfondsen zijn instellingen waaraan mensen hun geld geven om te investeren. Veel van de fondsen worden gebruikt om een ​​klein, redelijk zeker inkomen te hebben, maar zijn gebonden aan een bepaalde markt. Als die markt slecht is, is de bodem ook slecht. Tenzij het betreffende fonds een hedgefonds.

In het Italiaans noemen we ze hedgefondsen, maar betekent letterlijk haagbodems. Het zijn dakfondsen, complexe investeringssystemen die dienen om niets te riskeren. Om dingen te schalen, als een hedgefonds in een jaar tijd 2% van zijn waarde verliest, is dat een ramp. Als normale fondsen ondergeschikten zijn, zijn hedgefondsen de bazen met veel leven.

Short selling, of short selling, is de favoriete zet van de bazen

Als het hedgefonds de baas is, is short selling hun favoriete zet. Het zijn borderline-valsspelen, waarbij je geld verdient met aandelen die het slecht doen. Dit is hoe het werkt: de grote haaien van Wall Street (schrijf ze op, ze komen terug) hebben veel verschillende acties, en sommige gaan fout. In plaats van te wanhopen, geven ze ze aan een makelaar (man die werk investeert) die ze aan iemand uitleent, meestal een fonds.

Short selling: wat is short selling? - Forexguida.com

Dit is waar de feitelijke short selling plaatsvindt. Het fonds verkoopt deze aandelen, laten we zeggen voor 1000 euro, wacht tot de koers daalt en koopt ze terug voor 800 euro. Hij heeft dus dezelfde aandelen die de makelaar hem had uitgeleend en 200 euro meer. De makelaar houdt een deel van het geld en geeft de aandelen met een kleine winst terug aan de eigenaar.   

De korte squeeze, de tegenbeweging die de baas kan verslaan

En wat als tijdens een korte verkoop de prijs omhoog gaat in plaats van omlaag? Het fonds verliest ons simpelweg. Short selling is riskant omdat het een potentieel oneindig verlies heeft. Ze zijn een zet die veel schade aanricht, maar de verdediging van de baas verlaagt. En als u wilt profiteren van deze tijdelijke zwakte, moet u de korte squeeze gebruiken.

Stel je voor dat nadat een fonds zijn aandelen short heeft verkocht, die aandelen in waarde stijgen in plaats van te dalen. Nu wil het fonds ze zo snel mogelijk terugkopen, om verliezen te beperken. Maar als u de aandelen koopt, verhoogt u de vraag ernaar, en dus verhoogt u hun waarde.

Fondsen worden in het nauw gedreven: om de schade die ze moeten kopen te beperken, maar als ze kopen, richten ze meer schade aan. Het is een vicieuze cirkel een erg moeilijke combo die Reddit op de een of andere manier wist uit te voeren. En het nam weg van een bepaald fonds 15% van het leven. In een week.

Het verrekenkantoor, de genezende drankjes

Bij al deze operaties de makelaar is de persoon die het meeste risico loopt. Hij zit er middenin, hij koopt en verkoopt aandelen, zelfs met zijn eigen geld, en als er iets misgaat, kan hij zelfs failliet gaan. Hiervoor zijn er verrekeningshuizen, o verrekenkantoor. Het zijn kratten waar makelaars een bepaald bedrag in stoppen om een ​​liquiditeitsreserve te hebben voor het geval er iets misgaat.

Als een collectief genezingsdrankje waar makelaars gebruik van kunnen maken als ze door de markt in elkaar worden geslagen. Maar natuurlijk stopt niet iedereen evenveel geld in deze dozen. Hoe risicovoller uw baan is en hoe meer aandelen u koopt en verkoopt, hoe meer geld u moet inleggen.

Oké, we zijn klaar, laten we nu actie ondernemen.

Reddit tegen de baas, hoe het echt ging

Het verhaal dat ik op internet zie, is dit: Reddit schopte samen met zijn NPC, de Robinhood-makelaardij-app, short squeeze cask-fondsen. Maar toen alles goed ging, blokkeerde Robinhood alle transacties, verraadde de redditors en verkocht zichzelf aan de baas. Muis 10 zielen verraad, marktmanipulatie, allemaal erg boos. Maar de realiteit is anders.

Hoe Reddit's WallStreetBets GameStop (GME) aandelen naar de maan duwde - Bloomberg

Om de korte squeeze te gebruiken en de baas te verslaan, heeft Reddit een NPC nodig, een makelaar die GameStop-aandelen koopt. ten slotte Er is veel mana voor nodig om deze spreuk uit te spreken, en die mana wordt geleverd door Robinhood.

De Robinhood-app is normaal gesproken een vrij kleine en rustige makelaar. Hij is geen level 100 NPC, hij is de tovenaar die je in de eerste stad van het spel vindt. Hij betaalt dus weinig geld aan zijn verrekenkantoor. Maar plotseling begon hij aan korte squeeze, een zeer riskante operatie.

Dus zijn verrekenkantoor, die zag dat hij betrokken was bij een risicovolle operatie, vroeg om onderpand, wat meer geld betekent. Om deze reden heeft Robinhood hem belet door te gaan met het kopen van GameStop-aandelen. Hij had tijd nodig om het geld te vinden dat hij aan zijn verrekenkantoor kon geven.

Ze ging naar de banken en fondsen van haar aandeelhouders om hulp te vragen, en die gaven die aan haar. Dus in feite werd Robinhood betaald om aandelen te blijven kopen, niet te stoppen. Kortom, je behandelt een arme NPC die je probeerde te helpen, slecht.

Alleen al in de uren dat Robinhood geld verloor om in zijn verrekenkantoor te stoppen en zijn genezende drankje te drinken, zelfs de baas zorgde ervoor, en een ander misverstand was geboren. Het fonds dat liquiditeit heeft geïnjecteerd in de meest getroffenen, kortom de genezer van de baas, heet Citadel. Sommigen hebben opgemerkt dat Robinhood de operationele informatie van zijn gebruikers aan Citadel Security verkoopt, en concludeerden dat onze NPC daadwerkelijk voor de vijand werkt.

Dit bedrijfsmodel, het verkopen van informatie, is misschien niet helemaal 100% legaal, er lopen al maanden onderzoeken. Maar het probleem is dat Citadel en Citadel Security zijn niet hetzelfde. Ze hebben alleen dezelfde oprichter, maar het zijn verschillende entiteiten. Dus nee, Robinhood werkt niet voor de vijand. In dit geval tenminste niet.

Het is echter redelijk om te denken dat het resultaat een overwinning was. Het fonds werd verslagen, Reddit verdiende veel geld, Wall Street is bang voor de kleintjes. Overwinning van de mensen!

Eeehhh… niet echt.

De geheime baas

Herinner je je de haaien nog uit de tutorial? Degenen die de aandelen bezitten die short worden verkocht? Bekijk hier nu het hele verhaal vanuit hun standpunt.

Ze zijn van de ene op de andere dag overgegaan van het hebben van enorme hoeveelheden aandelen die niets waard zijn, naar het bezitten van aanzienlijke delen van een van de rijkste aandelen van dit moment, zonder iets te doen. Ze zijn de echte baas.

Zij, die terwijl iedereen aan het kopen was, ze verkochten alles voor $ 500 per aandeel, het maken van miljardairwinsten. Kortom, door de baas te verslaan, heeft Reddit een zeer machtige geheime baas opgeroepen, die op het punt staat iedereen te vernietigen.

Wanneer deze haaien hun zet doen en het gedeeltelijk al hebben gehaald, De titel van GameStop zal terugkeren naar de waarde die het had vóór deze speculatie. Een waarde die de slechte omstandigheden weerspiegelt van het bedrijf dat al jaren in crisis verkeert.

De voorraadachtbaan van GameStop is naar de dip gekomen - The VergeEn alle meme-loyale redditors "Houd je vast aan de maan" ze zullen niet verkopen en zullen eindigen met veel aandelen die niets waard zijn. Hier doet zich het echte probleem voor, hier wordt het spel echt.

Veel van de kleine investeerders die op de GameStonk-trein stapten, gebruikten wat in het Engels leverage wordt genoemd. In feite raakten ze in de schulden om de omvang van hun activiteiten te vergroten.

De logica achter dit gedrag is eenvoudig: je ziet een kans maar je hebt relatief weinig geld, dan leen je veel, met het vooruitzicht om ze te vermenigvuldigen door op de beurs te spelen en vervolgens de lening terug te betalen.

Maar nu staat de geheime baas op het punt de verdiensten van deze mensen, die tot aan hun nek in de schulden zitten, uiteen te laten vallen. Ze zullen hun spaargeld verliezen, en niet aan een of ander ideaal, zoals sommigen tegenwoordig zeggen, maar voor een meme.