Fans van Baldur's Gate en Icewind Dale zullen de Pathfinder-serie vrijwel zeker kennen, zowel op het gebied van bordspel als videogames. Het eerste hoofdstuk, Kingmaker, gepubliceerd in 2018, is een groot succes geweest en heeft geleid tot de ontwikkeling van een vervolg, Pathfinder: Wraak van de Rechtvaardigen, aangekondigd in 2019 als een "indirect vervolg" dat de actie verschuift naar een nieuwe regio genaamd Worldwound, een land overspoeld door demonen. Het werd gefinancierd op Kickstarter, waar het meer dan 2 miljoen dollar ophaalde, vergeleken met de ongeveer 900.000 waar het softwarehuis naar streefde.

Vandaag Owlcat kondigde de start aan van de eerste bètatest, open voor Kickstarter-donateurs. De bèta bevat de proloog en de eerste vier hoofdstukken van het spel wat volgens de ontwikkelaars zo'n vijftig uur gameplay oplevert. De eerste drie zullen zijn alle missies, alle begeleidende verhaallijnen, "enkele" romantische opties en twee gevechtsmodi, turn-based en in realtime met pauze. Het vierde hoofdstuk daarentegen moet nog worden afgemaakt en kent geen secundaire missies. Je krijgt ook de mogelijkheid om het Mythic-systeem te gebruiken, hier volledig herzien in vergelijking met de eerste game.

Pathfinder: Wrath of the Righteous zal naar verwachting deze zomer worden uitgebracht op Steam en GOG.