Mass Effect Legendary Edition komt op 14 mei 2020 uit, maar vergeleken met de officiële releases van de games in de trilogie BioWare / Electronic Arts, de langverwachte geremasterde zal niet alle vrijgegeven DLC's bevatten, waardoor alle add-ons van de multiplayer-modus van Mass Effect 3 en de Pinnacle Station van het eerste hoofdstuk. Naar de microfoons van GameInformer, de directeur Mac Walters legde de reden voor deze afwezigheden uit.

Mass Effect legendarische editieWat de multiplayer-modus van Mass Effect 3 betreft, heeft het BioWare-team besloten dat te doen neem het niet op in het uiteindelijke pakket van de Legendary Edition, waardoor de aanwezigheid van de verschillende exclusieve add-ons overbodig wordt, het verhaal achter Pinnacle Station is veel bizarder. Deze DLC is in feite gemaakt door een extern softwarehuis (Demiurge) voor de pc- en Xbox 360-versies van het eerste Mass Effect, maar toen het tijd werd om de poort voor PS3 te ontwikkelen BioWare kon de broncode van de DLC niet verkrijgen.

Walters noemde de broncode-zoekopdracht een 'emotionele achtbaan', waarbij het team klaar stond om de handen uit de mouwen te steken om Demiurg op te sporen om eventuele back-ups te bemachtigen. Probleem: de back-up van de Demiurge-broncode is beschadigd. Deze ontdekking bracht BioWare ertoe Pinnacle Station uit te sluiten van de geremasterde versie.

Walters legde eindelijk uit hoe un een remake van het Pinnacle Station is overwogen, maar vervolgens weggegooid:

'Ik wou dat we het konden. Eerlijk gezegd, alleen omdat dit - verwijzend naar de Legendary Edition - alles vertegenwoordigt wat het team heeft gemaakt, opnieuw bij elkaar gebracht. Dit alles achterlaten in de "montagekamer" was hartverscheurend. "