Monster Hunter Rise was niet bedoeld om zijn tijd vooruit te zijn. Een van de meest welkome innovaties die door het Wereldhoofdstuk in het merk werden geïntroduceerd, was in feite de afwezigheid van uploads in de verkenning, aangeboden in verschillende kaarten, volledig sandbox.

Bereikte ai microfoons van IGNheeft de producent van de nieuwe exclusieve Nintendo Switch, Yasunori Ichinose, in feite kunnen stellen dat men in de beginfase van de ontwikkeling zou hebben gedacht het publiek een product aan te bieden dat veel meer lijkt op de klassieke titels van het merk; gebieden gedeeld door inbegrepen uploads.

“Op Nintendo Switch dachten we dat het moeilijk zou zijn om de visuele kwaliteit en details van een sandbox-omgeving te behouden. Naarmate de ontwikkeling vorderde, begonnen we ons echter te realiseren dat open omgevingen steeds meer de norm waren geworden voor succesvolle games, en de sympathie van World spoorde ons aan om het resultaat te bereiken dat iedereen tegenwoordig kent. "

Uit de woorden lijkt het duidelijk dat Monster Hunter Rise vanaf het begin wordt beschouwd als een product dat speciaal is ontworpen voor Nintendo Switch, met alle bijbehorende problemen. We voelen ons daarom niet om een ​​parallelle ontwikkeling uit te sluiten van een ander project dat inherent is aan het merk dat is ontworpen voor de nieuwe generatie consoles door Sony en Microsoft.