Pokémon Sword and Shield verschijnt in het nieuws voor een vreemde zaak: een man werd gearresteerd voor het verkopen van gemodificeerde Sobble.

Zoals gemeld door Asahi News, werd een 23-jarige man gearresteerd wegens verkoop Sobble Moddat (waterachtige starter van de achtste generatie). De jongeman zou het spel hebben aangepast om de kenmerken van de Pokémon te veranderen en het vervolgens voor 4.400 yen (40 euro) door te verkopen. Dit is geen op zichzelf staand geval, de hacker zou ca. 11.000 euro door de verkoop van deze pokémon, waardoor de advocaten van Nintendo onmiddellijk werden geactiveerd.

De aanklacht is in strijd metWet ter voorkoming van oneerlijke concurrentie en, zoals bekend, is het Kyoto House meedogenloos als het gaat om het schenden van hun IP.

Het enige dat overblijft is wachten op de uitspraak van deze absurde zaak.