Met de geboorte van de sociaal netwerk, gemeenschappen en platforms voor het delen van inhoud, is internet een plek geworden waar u uw mening over iets kunt geven: massamedia, politiek, literatuur etc. Deze vrijheid van ons is - onvermijdelijk - getransformeerd in een tweesnijdend zwaard, waardoor wat nu de vlam oorlog, diatribes zonder enig ander doel dan de haat opwekken, divisies en - indien toegepast in bepaalde historische contexten / gebeurtenissen - kliks genereren voor kranten. Maar er zijn gevallen waarin dit "Magische regel" wordt apart gezet en de gemeenschap verenigt zich om een ​​gemeenschappelijke vijand te haten het is cool "De advocaat van de duivel" maakt je de grootste vijand van de virtuele populino. Ter verdediging van werd geboren met dit doel: vriendjespolitiek opzij zetten, bepaalde gebeurtenissen, spelletjes, personages enz. onderzoeken. overwogen onvergeeflijk en laat ze stralen met een nieuw licht. En ik zou zeggen dat de beste manier om dit nieuwe avontuur te beginnen, is dompel jezelf onder in de wereld van Japanse animatie, waar de laatste aflevering van het vierde seizoen van De aanval van de Giants gegenereerd - en blijft genereren - wat wordt gedefinieerd in worstelen nucleaire warmte naar een enkel teken: Gabi bruin.

Het behoeft geen betoog, maar in dit hoofdartikel worden enkele van de belangrijkste gebeurtenissen uit het werk van Hajime Isayama, tenminste wat de geanimeerde tegenhanger betreft. Om deze reden gebruik ik de laatste regel van de inleiding voor het afraden van lezen voor nieuwkomers in de serie en om manga-lezers uit te nodigen om de gebeurtenissen die verder gaan dan de 4 × 08-aflevering van de serie niet te bederven.

Identikit

Maar over wie hebben we het? Wie is Gabi Braun? Gabi is een van de Marley Warriors, het eliteteam behorende tot het leger van een van de belangrijkste naties buiten de muren van Paradis, waarover we meer leren tijdens de gebeurtenissen van het laatste deel van de Attack of the Giants. De rol van deze krijgers is om de macht van de Giants te gebruiken, te beheersen en vooral te behouden. In de loop van de serie hebben enkele van deze kinderen speciaal ze worden binnen de muren gestuurd om te herstellen de oprichtende reus, operatie die duizenden doden veroorzaakt dankzij het gebruik van deze krachten.

Maar de meest fascinerende kenmerken van deze krijgers zijn hun leeftijd en hun afkomst. We hebben het over kinderen van het Eldiana-ras, dezelfde die leeft le muren van Paradis, van jongs af aan getraind voor de oorlogsomgeving, met elkaar concurreren in de hoop een van de 9 Shifters te erven en hun gezin te kunnen redden van het gevaar van ballingschap, een rustig leven veiligstellen als ‘Honorary Marleyans’

MHoe kunnen kinderen bij dit alles zo'n zware last dragen als de uitroeiing van hun eigen ras? Gemakkelijk, door een gefilterd folkloristisch verhaal e toegewijd aan haat, dat ziet de koning van de Eldiërs een "laf" deel van zijn volk aan zichzelf overlaten, hun toevlucht zoeken op het eiland Paradis na de Grote Oorlog van de Reuzen, de muren bouwen en een nieuwe beschaving in hen creëren. Afgezien van het feit dat deze informatie zal komen ontmaskeren deels door The Leader of Marley zelf, Willy Tybur, het is duidelijk dat voor een kind - dat niet alleen kan oordelen en reflecteren met zijn eigen hoofd - deze realiteit die door ouders, vrienden en autoriteit wordt ingeprent, absoluut wordt en dat is precies wat er met Gabi gebeurt. Het meisje is geobsedeerd door haar doel, worden het ultieme soldatenkind, een auto uit oorlog perfetta, omdat hij zijn kinderlijke voorkomen als wapen kan gebruiken om te doden. Maar een kind is nog een kind en in het licht van de genocidale woede van de usurpator en vijand Eren Jeager, kan Gabi niets anders doen dan schreeuwen en haar verstand verliezen.

De misdaad

Net als Eren in de eerste aflevering, iBinnen enkele ogenblikken verliest de jonge Marleyan alles: haar geboorteplaats Liberio, haar vrienden Udo en Zofia - de een gedood door de vluchtende menigte en de andere verpletterd door puin - en vooral de hoop op haar superieuren, die de een na de ander voor haar vallen, die niets anders kunnen doen dan zichzelf een enkele vraag stellen: "Waarom?"

In tegenstelling tot de kijker, Gabi mist de context van deze confrontatie. Weet niet wat er in voorgaande jaren / seizoenen is gebeurd, zo niet een verwrongen verhaal van neef Reiner.

Nogmaals, een verhaal gefilterd door de vooroordelen en psychologische toestand van de jongen, die zijn voormalige wapenbroeders als bloeddorstige beesten afbeeldt, zonder te vermelden wie heeft ze zo gemaakt: zichzelf, die 9 jaar eerder de muren van Wall Maria overstak. De woede stijgt, Liberio brandt en na getuige te zijn geweest van weer een moord, is het gezicht van de sluipschutter die de twee bewakers van het district heeft vermoord, ingeprent in de ogen van Gabi, de laatste. bekende figuren van het meisje: Sasha Braus, het aardappelmeisje.

En hier begint een van de belangrijkste evenementen van de laatste aflevering van de serie die afgelopen zondag werd uitgezonden, "Assassin's Bullet". Niet in staat om de gruweldaden van het onderzoeksorgaan te rechtvaardigen, zoals zijn vriend en rivaal Falco, Gabi vliegt letterlijk naar de hangar van het luchtschip met de veel gehate demonen aan boord, mikt met het geweer en schiet in de maag van Sasha, haar vermoorden.

Het vonnis

We hebben de identiteit van onze moordenaar, we hebben het motief en de misdaad gepleegd. Er ontbreekt maar één ding om te overwegen: het vonnis. Ten eerste moeten we het hebben over hoe Isayama zijn werk verbindt gevolgen. The Attack of the Giants is geboren en voedt zich met de relatie oorzaak gevolg sinds de eerste frames. Probeert een eenvoudig voorbeeld te geven en niet te ver terug te gaan: zonder de val van de Wall Maria zou Eren nooit hebben gezworen de reuzen te doden, hij zou nooit de macht van de Founding Giant hebben geërfd en hij zou Liberius nooit binnenvallen. Gabi om dat te doen, wat heeft hij gedaan.

Aanval op Titan Shingeki no Kyojin Gabi Braun Ter verdediging van Assassin's Bullet

In dit enkele scenario Gabi is een slachtoffer. Maar waarom heeft de fandom dan bijna universeel de verdediging van de beulen op zich nam en in sommige gevallen reageerde met geweld en haat, net als de cadetten van het onderzoekskorps deden? Inderdaad, een deel van de fanbase - nogal giftig naar mijn mening - is zelfs nog verder gegaan door naar maak haatpagina's op tumblr, om doodsbedreigingen te sturen naar fans van het personage en naar de originele stemactrice (Ayane Sakura) en om video's als deze te posten:

We hebben het duidelijk over een kleintje vocale minderheid van het publiek dat realiteit niet van fictie kan onderscheiden, maar dit alleen aan het licht kan brengen de grootste hypocrisie verborgen in het werk van Hajime Isayama. Omdat in werkelijkheid de pijn overwinnen die wordt veroorzaakt door het verdwijnen van een van de onze schatjes, wij kijkers niet siamo natuurlijk van de klonen di floch, de perfecte extremistnaar die zijn vernietigende woede rechtvaardigt met zijn ideaal van rechtvaardigheid, zoals wij toeschouwers onszelf verheffen en de daden van Levi & company zanger, de zogenoemde goeden.

Wie heeft er gelijk? Wie is er mis? Dit is het raadsel erachter de 360 ​​° moraal van Hajime Isayama, een puzzel die in dit laatste seizoen (en misschien ook daarna) zal worden opgelost. Maar op dit moment, in dit artikel, kan ik niet anders dan hardop schreeuwen deze verklaring: Gabi heeft niets verkeerds gedaan!